Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Edward Norton'un Kariyerinde Zirveye Tırmanmasını Sağlayan 5 Unutulmaz Filmi

    18 Ağustor 1969'da doğan Edward Norton'u çoğumuz Brad Pitt'le rol aldıkları Dövüş Kulübü (Fight Club) filminden tanıyoruz. Ancak onun gibi bir yeteneği sadece tek bir yapım ile anmak olmaz. İşte Edward Norton'un kariyerinde yükselmesini sağlayan efsane filmleri

    Ünlü olmadan önceki kariyeri

    Yale üniversitesinden tarih alanında yüksek ihtisas yaparak mezun olan Edward Norton birçok tiyatro oyununda rol alarak kariyerine başladı. Only in America adlı küçük bir video ile ilk kez sinemaya atılan Norton 1996 yılında ilk patlamasını gerçekleştirerek Richard Gere ile birlikte Primal Fear (İlk korku) filminde rol aldı. Ardından Woody Allen'in 'Herkes Seni seviyorum Der' filminde rol aldı. Bunlar kendisi için harika roller olsa da ilk patlamasını 1998 yılında yapacaktı: 'American History X'

    American History X (Geçmişin Gölgesinde)

    Edward Norton'un tüm kariyerini baştan sonra değiştiren film bana göre kendisinin 'Fight Club'dan bile daha iyi performans gösterdiği tek filmdi. Edward Norton 98 yapımı bu filmde kötü rolde omasına rağmen birçok kritikçi tarafından olumlu yorumlar aldı ve ödüllere aday gösterildi. Filmde bir Neo-Nazi'yi canlandıran başarılı aktör filmde ırkçılık hakkında büyük dersler veriyor. Eğer hala bu filmi izlemediyseniz hemen listenizin ilk sırasına almanızı öneririm.

    IMDB: 8.6

    Fight Club (Dövüş Kulübü)

    Ve gelelim efsaneye... 1999 yılında çekilen Fight Club birçok insan tarafından örnek alındı. Dizi ve filmlerde parodi yada ciddi anlamda alıntıları bile yapıldı. Dünya genelinde film yıllarca konuşuldu. Aradan 16 yıl geçse de TV'de yayınlansa hala büyük bir ilgiyle izlenecek bir film. Chuck Palahniuk'un yazdığı David Fincher'ın yönettiği efsane film sadece Edward Norton için değil Brad Pitt için de büyük bir sıçrama tahtası oldu. Bu ikili başrolde adeta rüzgar gibi eserek adlarından sıkça bahsettirdi. Film; Edward Norton anlatıcıyken, kendi iç sesi olan ve bir süre sonra kontrol edemediği Tyler (Brad Pitt) ile hikayesini konu alır. Bu dev yapım yozlaşmış dünyaya ve içinde bulunduğumuz görünmez kelepçelere büyük bir eleştiri yapar. Film bir repliğinde gerçekçiliğin dibine vurur;

    ” Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük, ama olmayacağız. Simdi bunu anlamaya başlıyoruz. ”

    IMDB: 8.9

    25 Hours (25 Saat)

    Spike Lee'nin yönetmenliğini yaptığı 25 saat adlı film Edward Norton'un iki büyük yapımından sonra tek başına götürdüğü bir başka film. Elbette Fight Club ve American History X gibi filmlerin seviyesine ulaşamadı ama bu 2002 yılında çekilen bu film artık onun büyük bir aktör olduğunu gösteriyordu.
    IMDB: 7.7 The Illusionist (Sihirbaz)

    Edward Norton'un tek başına götürdüğü bir başka film olan Sihirbaz izleyiciler tarafından olumlu yorumlar aldı. Ayrıca bir dönem filmi olan Sihirbaz ABD-Çek yapımı ve Edward ilk kez böyle bir role soyunmuş oldu. Bir hikayeden uyarlanan filmin yönetmeni Neil Burger'di. Edward Norton'un yanı sıra kendisine Paul Giamatti ve Jessica Biel gibi isimler eşlik etti.
    IMDB: 7.6 The İncredible Hulk

    Edward Norton'u ilk başta böyle bir filmde görmek 'acaba üstesinden gelir mi?' sorularını beraberinde getirdi. Marvel ilk Hulk filminde Eric Bana'yı kullanmış ikincisinde ise yana yakına aktör arıyordu. Her ne kadar son jenerasyonda Mark Ruffalo Hulk'a hayat veriyorsa 2008 yapımı The Incredible Hulk filminde Edward Norton oynadı. Bruce Banner-Hulk rolünün altından başarıyla kalkan Norton yine büyük bir aktör olduğunu kanıtlamış oldu. Ayrıca filmde kendisine Tim Roth, Liv Tyler gibi isimler eşlik etti.

    IMDB: 6.9 Edward Norton kariyeri boyunca; İtalyan İşi, Cennetin Krallığı, Birdman gibi filmlerde yan rollerde oynasa da hakkını verdi. Ancak yaşı ilerledikçe kendisini daha az görmeye başladık. Son olarak Bourne'nin Mirası filminde yaşlandırılmış bir ajan olarak kendisini gördüğümde üzülmedim değil. Liam Neeson bu yaşta hala aksiyon peşinde koşarken Edward Norton'un sakinleşmesini kabullenmek zor oluyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler