Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın tesettürlü ilk top modeli

    Halima Aden, moda dünyasında bir ilke imza atarak New York, Milano ve Londra'da top modellerle podyuma çıkan ilk tesettürlü manken oldu. ABD'li mankenin mültecilikten starlığa uzanan bir hikayesi var

    Sıradışı manken

    ABD bayrağının renklerini taşıyan başörtülü manken Halima bir moda ikonu olma yolunda ilerliyor. 19 yaşındaki Müslüman Halima Aden, moda branşında büyük bir başarıya imza atıyor.

    Vogue'un kapağında

    Allure adlı Amerikan kadın dergisine konuşan başarılı model, Müslüman kadınlar hakkındaki klişeleri ve yanlış kanıyı düzeltme amacında olduğunu söyledi. Halima Aden, Temmuz baskısındaki görüntüsüyle derginin kapağında yer alan ilk tesettürlü manken oldu. Başarılı manken bir ay öncesinde de modanın en önemli adreslerinden Vogue dergisinin Arapça baskısının kapağını süslemişti.

    New York Moda Haftasında podyumda

    Halima Aden, 2017 yılının başında Hadid Kardeşler, Karlie Kloss ve Gisele Bündchen gibi ünlü top modelleri temsil eden IGM Models adlı ajansla sözleşme imzaladı. Halima Aden, New York Moda Haftasında, ünlü rapçi Kanye West'in sahip olduğu moda markası Yeezy için yürüdü. Ardından Milano'da (fotoğrafta) Max Mara ve Alberta Ferretti için podyuma çıktı.

    Mültecilikten starlığa uzanan yol

    Ünlü manken ABD'de dünyaya gelmedi. Halima Aden, Kenya'daki bir mülteci kampında doğdu. Aden'in ailesi yıllardır iç savaşın hüküm sürdüğü Somali kökenli. Aden küçük yaşta annesiyle ABD'ye göç etti ve şu an mankenlik kariyerinin yanısıra Minnesota'da üniversite eğitimi alıyor.

    Kraliçe tacı yerine, mankenlik sözleşmesi

    Halima Aden'in, 2016'da ABD güzelinin seçileceği yarışma öncesi Minnesota'daki ön elemelere bikini yerine burkini ile katılması, ülkede büyük yankı uyandırmış ve Halima uzun süre gündemden düşmemişti. Ünlü manken ilk turda elenmiş olsa da yarışma sonrası IGM Models ajansı Aden'i bünyesine kattı.

    Muhafazakar moda akımı mümkün mü?

    Aden, muhafazakar giyim tarzına sahip ve modayı yakından takip edip genç Müslüman kadınlar için bir öncü olarak görülüyor. Başarılı manken Halima Aden toplumun büyük bir kesiminden destek görüyor. Ancak ünlü mankene hem muhafazakar kesimden hem de başörtüsünü bir baskı aracı olarak görenler tarafından eleştiriler de yöneltiliyor.

    Kaynak: DW

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler