Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın Tek Eylem Gemisi Rainbow Warrior’ı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep

    Bizim için, Rainbow Warrior’u ziyaret etme nedeni çok net. O teknolojik bir başyapıt, dünya üzerinde bulunan tek aktivizm gemisi, mobil bir müze, yaşayan bir efsane.

    Onu ziyaret etmenin en önemli noktası ise, Türkiye’nin enerji politikasında bir dönüm noktasında duracak olması. Türkiye, kendisini dünya üzerinde en büyük 4. kömür tehditi yapacak uygulamalarla da devam edebilir ya da sahip olduğu, dünyada eşi bulunmayan yenilenebilir enerji potansiyelinin önünü açarak Enerji Devriminde öncü olabilir. Çevreci olun ya da olmayın Rainbow Warrior’u ziyaret etmek için bir çok neden var, örneğin...

    1.Dünyada tek

    Dünyanın en gelişmiş gemilerinden biri olan Rainbow Warrior, aliminyum üst yapısı, yakıt çelik gövdesi ve 55 metrelik boyuyla yeni nesil direk sistemine ve aynı boyuttaki direklere göre yelken desteği çok daha üstün olan A tipi yarı-otomatik çerçevelere sahip. Birincil sürme gücünü yelkenlerinden alan gemimiz, gerektiğinde yalnızca 300kW enerjiyle saatte 11 deniz mili hıza ulaşan son sürüm sürdürülebilir Volvo Penta D65A MT 1850 HP dizel-elektrik sürme sistemine sahiptir.

    Acil durumlarda, kampanya hedefine ulaşmak için kullanılan ana motorun en yüksek hızı 16 deniz miline ulaşabiliyor ve emisyonları kısıtlamak için modifiye edilmiş dışatım sistemi mevcut. Motorun ürettiği ısı kabinlerde ısıtma sistemi olarak kullanılıyor ve kullanılan su biyolojik bir sistemle arıtılıyor. Çevre suçlarına barışçıl bir şekilde müdahale etme misyonunu, adaletsizliğin hüküm sürdüğü bölgelere taşıdığı sırada 3,5 metre yüksekliğindeki dalgalarla mücadele edebilen botları ve anlık ihbarlarla gökyüzüne hakim olabilen helikopterleriyle gemimiz, tehlikelere göğüs gerebilecek ve başına gelebilecek felaketlere karşı koyabilecek şekilde tasarlandı. Gemideki her şey, pratiklik gözetilerek tasarlandı. Performansına katkı sağlamayan hiçbir özelliğe kaynak ayrılmadı. Gemimizin güzelliği doğaya olan saygısında yatıyor.

    Ekipman taşıma kapasitesi 8 tona kadar çıkabilen Rainbow Warrior, dünyanın en ücra köşelerinde bilimsel incelemeleri kolaylaştıran bir araştırma merkezi olma özelliğini de taşıyor. Çevre suçlarının işlendiği yerlerden dünyanın dört bir yanına kesintisiz canlı yayın yapabilen dahili yer-uydu bağlantısıyla birinci sınıf uydu iletişimi sistemlerine sahip olan Rainbow Warrior, aynı zamanda her koşulda bütün platformlarda iletişimi sağlayabilecek bir medya üssü

    2.Rainbow Warrior, dünyanın dört bir yanından aktivistlerin birleşik gücünü temsil ediyor

    Dünyanın ilk sivil toplum kampanyaları yürütmek ve eylemcilik amacı için özel tasarlanmış, doğaya saygılı olarak bireysel desteklerlerle inşa edilen gemisi olan Rainbow Warrior’ın isim koyma törenini Almanya’nın Bremerhaven şehrinde gerçekleştirmiştik. Eğer siz de bir tek çivi, eylem botu, çapa, çizim tablosu, bulaşık deterjanı, yelkeninin bir parçasını veya dümen kumanda odasının tamamını satın alan 100.000 destekçiden biriyseniz, çok teşekkür ederiz ve obrigado! Yıllık düzenli bağış yapan 3 milyon destekçimiz arasındaysanız, merci bien ve Xie Xie! E-posta veya mobil bültenlerimize abone olan, bizi Facebook ve Twitter’da takip eden 17 milyonun arasındaysanız, gracias ve shukran! 14.000 gönüllümüzden biriyseniz, danke schön ve hatta kinanâskomitinawaw.

    Üstte saydıklarımızdan biri siz değilseniz, hikayemizi bir de bizden dinleyin. Rainbow Warrior’ın küllerinden doğup bir anka kuşu misali umut taşıması için sizin gibi insanlardan yardım istemiştik. Geminin gövdesinden tutun da gözetleme kulesine kadar pek çok parçasını, 100,000’den fazla bireyin bağışı sayesinde bir araya getirdik. Nihayetinde 22.6 milyon avro değerinde yepyeni bir gemi ortaya çıktı; bu geminin yarattığı etkiye değer biçmekse imkansız.

    3.Tarihin önemli bir kısmına tanıklık edeceksiniz

    Rainbow Warrior, dünyanın tek eylem gemisi olmasının yanı sıra çevre suçlarına karşı yürütülen mücadelede Greenpeace’in sancak gemisi olma gururunu taşıyan üçüncü gemi. Rainbow Warrior’ın tarihi sivil itaatsizlik ve çevre suçlarına karşı dayanışma tarihini de içinde barındırarak, gemiyi fiziksel bir varlık olmanın ötesine taşıyor. Rainbow Warrior, yaptığı destansı yolculuklar sırasında Amerika ve Fransa’nın nükleer denemelerine karşı çıktı, Rusya’nın balina avcısı donanmalarını engelledi, kömür ve palmiye yağı gemilerini durdurdu ve yardım faaliyetlerine olanak sağladı. Bu olağanüstü çalışmalar sırasında bombalandı, sıkıştırıldı, darbe aldı, işgal edildi ve pek çok kez alıkondu ama barış için yelken açmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi.

    Sesini duyuramayanların sesi olmak için bir adım atanların ve güvertesindeki aktivisleriyle Rainbow Warrior’un hikayesi bu; ter, kan ve gözyaşlarından oluşan bir emek hikayesi. Rainbow Warrior’un Eylül ayındaki Türkiye turunda, gemimizi limanda ziyaret ederseniz işte bu hikayeyi dinleyebilirsiniz.

    4.Deneyimli aktivistlerden eylemcilik hakkında pratik bilgiler edinme fırsatını yakalayacaksınız

    Rainbow Warrior’un hayat bağı, dünyanın dört bir yanındaki adaletsizliklerle mücadeleye karşı gelmek için yelken açan eylemciler ve mürettebatının elinde. Bunlar inançları uğruna kendi emniyet ve güvencelerini ortaya koyan insanlar. Eylemciler bu iş için para almıyor ve onları kimse hiçbir şekilde zorlamıyor. Rainbow Warrior’ın güvertesinde farklı eylemcilik alanlarında uzmanlaşan mürettebat üyeleri var. Bu gemide kimsenin oyalanacak vakti yok; herkes bir amaç doğrultusunda burada.

    Başka bir yol, başka bir dünya mümkün olduğunu içselleştirerek gerçekleştirilen bütün eylemlerin ortak özelliği şiddetsiz ve yaratıcı olmalarıdır. Deneyler okyanusa zarar vermesin diye nükleer silahların menziline yelken açan insanlar bunlar; şiddetsiz ve yaratıcı eylemi gerçekleştirmek için kendilerini riske atmayı, gerekirse günlerce kömür santrali bacalarına zincirle bağlı kalmayı göze alan aktivistlerden söz ediyoruz.

    5.Tarihin doğru tarafında yer al; Enerji [D]evrimi’ne katıl

    Tarih, tıpkı bir lokomotif gibi engel tanımadan ilerlemeye devam eder. Bizim için bu, özellikle güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiminde baş döndürücü hızda yenilikler meydana gelirken, en üstteki karar vericiler kömür ve nükleer santraller gibi uzun zaman üzerinde akıl almaz maliyetlere neden olacak ölü teknolojilere para saçacağı anlamına geliyor. Bu maliyetlerin arasında ömrünü doldurmuş tesis sökümü, doğal afet sonucu gerçekleşecek kazalar serisi, bölge ve ulusal halk sağlığının tehlikeye atılması, bozulan ekosistemin sonucunda oluşacak doğal felaketlerle ve yenilikçi teknolojilere vaktinde uyum sağlayamamanın getireceği kayıplar bulunuyor.

    Gelişmiş ülkeler enerji üretimi için yenilenebilir çözümlere yöneliyor. Hem maliyetleri azaltacak hem de üretimi artıracak araştırma ve geliştirme yöntemlerini benimsemeye başladılar bile. Bu gelişmeler arasında yer alan güneş panelleri ile döşenmiş otoyollar, enerji santraline dönüşerek nihayetinde pek çok diğer kullanım alanı oluşturmanın yanı sıra belki de elektrikli araçlara ücretsiz enerji de sağlayacaklar. Yine bu gelişmeler arasında güneş enerjisi toplayan uydulardan elde edilecek akımı kablosuz bir şekilde dünyaya dağıtmanın yollarını bulmak da var. Bunlar bir bilimkurgu yazarının çılgın fikirleri değil, bunlar bugünün gelişmeleri ve enerjideki gelişimin doğuracağı en iyi uygulamalar arasında bulunuyor. Dünyanın çoğu yerinde insanlığa, yaşam kalitemize ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapan pek çok heyecan verici gelişme olurken, her zaman en iyisini talep etmek hepimizin görevidir.

    Greenpeace geçen sene Türkiye’deki 6 farklı termik santral kurulumunun engellenmesinde önemli bir rol üstlendi. Ne yazık ki 80 tane daha kurulması planlanan termik santralle karşı karşıyayız, bu yüzden bizi zorlu bir görev bekliyor. Anadolu halkının sağlığını ve toprağını bozan enerji üretim yöntemlerini destekleyen yatırımların bu heyecan verici yenilenebilir teknolojilere aktarılmaması çok üzücü. Hem ülkemizde hem de dünyada Enerji [D]evrimini ateşlemek için siz de bize katılın ve tarihin temiz sayfalarında yerinizi alın.

    Gemi mürettebatı, eylemciler ve Greenpeace emektarları olarak, nehirlerimizin kapkara akmasına, gökyüzünde güneşi kapatan dumana, toprakları külle kaplayıp çölleşmesine neden olan bu zehre son vermek için başlatacağımız yolculukta ve kampanyamızda sizleri de bizimle olmaya davet ediyoruz. Gemideyim.org sitemize girerek kampanyamız hakkında daha çok bilgi bulabilirsiniz ve gemimizde yer alabileceğiniz bir oyuna katılarak kampanyamıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Kampanyamızı, Gemideyim.org, Facebook veya Twitter sayfalarımızdan takip ederek Rainbow Warrior’u ziyaret edebileceğiniz zamanlar ve limanlar hakkında bilgi güncellemeleri bulabilirsiniz. Eylül’de bize bir gün verin; belki de kömürden uzak, solunabilir bir havası, bereketli toprakları ve temiz denizleri olan bir dünyada yaşama mücadelemizde bize katılmaya karar verirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler