Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünya'nın En Pahalı Kahveleri

    Kahve aşıkları, gurmeler, enteller ve danteller! Tadından yenmeyecek dünyanın en pahalı kahvelerini sizler için derledik. Hadi afiyet olsun

    Coffee Yauco Selecto AA - Porto Riko

    Porto Riko topraklarında yetişen bu kahvenin 500 gramı 50 TL değerinde. Youco Kahvesi bu listenin en ucuz kahvesi olmasına rağmen sınırlı sayıda üretiliyor. İçimi yumuşak olan kahve, sıcak çikolata kıvamında yapılıyor ve lezzetli bir aroma barındırıyor.

    Starbucks Rwanda Blue Bourbon - Ruanda

    500 gramı, halk arası tabirle yarım kilosu 50 lira olan bu kahve Ruanda'da yetişiyor. Bu kadar pahalı olmasının bir sebebi de Ruanda'da olmasına rağmen sadece orta kısımlardaki iklime uyum sağlayarak yetişmesi. Ayrıca Arabica kahve ailesinin ender fertlerinden biri.

    Hawaiian Kona Coffee - Hawaii

    Hawaii adalarından kokusu burnumuza kadar gelen Kona Kahvesi nadir bulunan bir çiçekten yapılıyor. Bu yüzden 500 gramı 70 liraya satılıyor. Mi Esperanza Coffee - Honduras

    Kahve üretiminde bir anda üst sıralara tırmanan Honduras da el yakan kahve fiyatları listesine bir aday çıkarmış. 500 gramı 75 tl olan kahvenin aroması meyve, fındık, çikolata ve bazı baharatlardan oluşan karışımdan geliyor. En güzel yanı da ağızda acı bir his bırakmıyor.

    Los Planes - El Salvador

    Chalatenango'da Sergio Ticas Yeyes'in babasından kalma çiftlikte yetişen bu kahve tamamen kahve çekirdeklerinden üretiliyor. Los Planes'in çok özel bir kahve olmasının sebebi de; tamamen kahve çekirdeğinden elde edilmesine rağmen içinde şeker, karamel ve mandalina gibi tatları barındırması. E haliyle 500 gramı 85 TL oluyor.

    Blue Mountain - Jamaika

    En büyük Elvis festivalinin yapıldığı Mavi Dağlar'ın 5000 feet yüksekliğinde bir ortamda yetişiyor. Jamaika'nın yüksek kesimlerinden kupalarımıza dolan Blue Mountain'in tadının farklı oluşu aldığı aşırı yağıştan kaynaklanıyor. Bu güzide kahvenin 500 gramı tam 100 TL

    St. Helena Coffee - St. Helena Adası / Afrika

    Atlantik Okyanusunda bulunan ve Afrika kıtasına bağlı olan St. Helena adasında yetişen bu kahvenin 500 gramı 160 TL. Dünyanın en pahalı kahveleri sıralamasında zirveye oynayan St. Helena Coffee, floral bir aromaya sahip olup, dünyanın en yumuşak kahveleri arasına girmiş durumda.

    Hacienda La Esmeralda - Panama

    Hacienda La Esmeralda Panama'da yetiştirilen, dünyanın en pahalı kahvelerinden olup 500 gramı 210 TL'ye satılıyor. Dünya kahve gurmeleri tarafından sevilen Esmeralda, Boquete adasında çok özel çekirdeklerden üretiliyor. Türk kahvesine benzer özellikler taşıyan Hacienda La Esmeralda dünyada sadece yetiştiği adada bulunan Guava ağacının altında büyüyor. Bu da kahveyi çok pahalı ve lezzetli kılıyor.

    Luwak Coffee - Endonezya

    Gel gelelim dünyanın en pahalı kahvesine. Luwak'ın çok pahalı olmasının yanında çok garip üretilme yöntemleri bulunuyor. Bir tür misk kedisinin sindiremediği dışkısından yapılan Luwak kahvesi her yıl yalnızca 300 kg üretilebiliyor. Misk kedisi Luwak kahvesinin çekirdeklerini henüz olmamışken yiyor. Ancak bu çekirdekleri çiğneyemediği için direk yutmak zorunda kalıyor. Hayvanın sindirim sistemindeki enzimlerin birleşimiyle dışa vurulan dışkıdan dünyanın en pahalı kahvesi üretiliyor. Kısacası dünyanın en pahalı kahvesi misk kedisinin dışkısından yapılıyor. 500 gram ise tam 350 TL.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler