Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Nadir Konsolu, Nintendo PlayStation Prototipi Tavanarasında Bulundu!

    Sadece 200 tane üretildi, kayıp sanılıyordu, alakasız bir adam "babasının eskilerini" karıştırırken buldu. İnternet sallanıyor!

    Sony ve Nintendo bundan yıllar yıllar önce ümit vaat eden bir ortaklık için masaya oturmuştur. Amaç Nintendo’nun inanılmaz popüler sistemi SNES için CD bazlı bir eklenti yaratmaktır. Sony projeye ciddi bir AR-GE bütçesi yatırır ve ortaya 200 tane prototip çıkartır. Fakat Nintendo, karar değiştirmiş, bu eklenti için Philips ile çalışma kararı almıştır. Sony bu kararı, kendi prototipini tanıtmak için götürdüğü CES fuarında öğrenir.

    O kazıktan sonra Sony, “ulan bu kadar para yatırdık?” diye düşünür, zaten hafiften bilendiği Nintendo’ya da ayar olduğu için eklenti sistemini kendine has bir konsol olarak geliştirmeye başlar. SNES’in CD eklentisi Japonya’da çıkar, hiç tutmaz, Batı’ya getirilmez ve Nintendo bir sonraki konsolunu da CD bazlı yapmaktan vazgeçer. Bir süre sonra Philips de kendi eklentisini konsola çevirir.

    Bu soruların cevaplarını asla alamayacağınız, ama Reddit kullanıcısı Analogueboy sağ olsun, artık “Nintendo PlayStation neye benziyordu?” sorusunun bir cevabı var elimizde. Babası vakti zamanında “Olaf” adında ve Sony Interactive Entertainment’ın kurucusu Olafur Johann Olafsson olduğu tahmin edilen biriyle çalışan Analogueboy, peder beyin eskilerini karıştırırken o üretilen 200 prototipten bir tanesinin tavanarasında toz tutmakta olduğunu görmüş.

    Görebildiğimiz kadarıyla prototip Japonya için üretilmiş, zira içindeki kartuşun üzerinde açık bir şekilde “Super Famicom” yazıyor. Kolun ve konsolun üzerinde Sony ve PlayStation yazıları var, ve kol direkt olarak Super Famicom ile aynı. PlayStation’ın ayrı bir marka olarak görülmediği ise kolun üzerindeki logodan belli. PlayStation yazısının yanında, Super Nintendo’nun dört renkli imza logosu duruyor. Gerçekten, insan baktıkça etkilenmeden de edemiyor. Çok acayip bir tarih parçası var burada, ümit ederiz türünün tek örneği değildir; eğer öyleyse de umarız ivedilikle bir müzeye kaldırılır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler