Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En İyi 10 Savaş Helikopteri

    Sıralamadaki helikopterlerden bir tanesi sizi çok gururlandıracak!

    1. Z-10 (ÇİN)

    4,5 ton ağırlığında, iki oturaklı silahlı helikopter olan Z-19, 23mm otomatik savaş topu ve genellikle füze olmak üzere yarım tona yakın mühimmat taşıyabiliyor.

    1. Mil Mi-24 (Rusya)

    Lakabı "Uçan Tank" olan helikopterin gövdesi çok sağlam bir zırhla kaplanmıştır. Kokpiti, pilotları nükleer, biyolojik, kimyasal gaz sızıntılarına karşı koruyabilir. 3. AH-2 Rooivalk (Güney Afrika)

    Güney Afrika'da 10 yıllık bir sürede yapımı tamamlanan Kızıl Şahin, bir çok silah seçeneğini bir arada bulunduruyor. 4. AH-1W Super Cobra (ABD)

    Yüksek performans ve ateş gücünü küçük bir gövdeye sığdırmış nadir savaş helikopterlerindendir. ABD bu helikopterleri artık kullanmasa da, başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkede kullanılmaktadır. 5. T-129 ATAK (TÜRKİYE- İTALYA)

    Yapımı için 1995'te start verilen Türk- İtalyan ortak üretimi olan ilk T-129, 22 Nisan 2014 tarihinde Türk Kara Kuvvetleri'ne teslim edilmiştir. Atak'ın %60 oranında yerli malzemeyle yapılması hedeflenmektedir.

    1. AH-1Z Viper (ABD)

    Kobra'ların en son kuşağı olan Viper, Amerikan Deniz Kuvvetleri için üretildi. Çok gelişmiş bir teknolojiyle üretilen AH-1Z Viper'da Pilotlar, gelen verileri kasklarında görebiliyor, helikopteri ve silahlarını ona göre kullanıyor. 7. Eurocopter Tiger (Almanya-Fransa)

    Tiger'ın belki de en önemli özelliği, manevra kabiliyetidir. Helikopter havada takla atabilir. Ayrıca çok gelişmiş elektronik kokpit, pilotların görevlerinde uçuştan çok silah ve hedeflerle ilgilenmelerine olanak sağlar. 8. MI-28H Havoc (Rusya)

    Daha çok anti-tank görevine odaklanan, ikinci bir asker taşıma özelliğini geri plana atan, daha sofistike bir dizayn olan Mi-28, ilk olarak 1983'te üretildi. 9. Kamov KA-50/KA-52 (Rusya)

    Takma adları Kara Köpekbalığı (Black Shark) veya Kurtadam (Werewolf)dır. Ka 50 tek kişilik KA 52 çift kişiliktir. Anti-Tank özelliği ön planda tutulmuştur. 10. AH-64D Apache Long Bow (ABD)

    Saldırı helikopterlerinin en iyilerindendir. AH-64A Apache, çok alçaktan uçarak hedef bölgeye gelir, aniden yükselerek ateş eder ve yine alçak uçuşta bölgeyi terk eder. Bu tarz uçuşlar, düşman radarları ve hava savunma sistemlerini atlatmakta önemli rol oynar.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler