Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın En Hafif Malzemesi, Strafor Köpükten 100 Kat Daha Hafif.

    Strafor köpükten 100 kat daha hafif olan mikroörgülü bu yeni malzeme, insan saç telinden 1000 kat daha ince tüplerden oluşuyor.

    2011 yılında bilim insanları, karahindiba bitkisinin narin ve yumuşak tohumlarını ezmeden üzerinde durabilen hafiflikte bir metal keşfetmişlerdi. Ve artık bu metalin nasıl çalıştığını görebiliyoruz. Strafor köpükten (paketleme ve izolasyon işlemlerinde kullanılan polisitrenden yapılan esnek ve açık renk bir madde) 100 kat daha hafif olan mikroörgülü bu yeni malzeme, insan saç telinden 1000 kat daha ince tüplerden oluşuyor. Geçen hafta Boeing, bu ödüllü malzemenin nasıl yapıldığını, hücre yapısının insan kemiği yapısına benzediğini ve gelecekte bir dolu şeyin yapılmasında nasıl devrim yaratabileceğini gösteren bir video yayınladı.

    Boeing'İn sahibi olduğu HRL Laboratories'teki bilim insanlarının yanısıra, California Teknoloji Enstitüsü ve California Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen mikroörgülü malzeme, açık hücresel yapıya sahip ve % 99,99'u havadan oluşuyor. Aşağıdaki videoda, araştırmacılardan biri malzemeyi kemiğe benzetiyor: dışı sert, içi çoğunlukla boşluk. Bu yapısı malzemeye, lastikvari polimerlerdekine benzer, aşırı düşük yoğunluk, basınçtan geri toparlanma ve enerji emilimi gibi özelliklerini veriyor. Şu anda üzerinde çalışılmaya devam edilen malzemenin, havacılık araçlarında yapısal bileşen olarak, titreşim azaltmada, ısı izolasyonunda ve diğer birçok alanda kullanılması planlanıyor.

    En Çok Aranan Haberler