Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyada Tırmanması En Zor Ve Tehlikeli 10 Tepe!

    Eğer tırmanış meraklısı değilseniz muhtemelen tırmanması en zor tepe için Everest diyeceksiniz. Değil. En yüksek dağ olması onu en zor yapmıyor. Bakalım listedeki en tehlikeli tepeler nerelermiş.

    Annapurna

    İlk tepeye çıkış yılı 1950 olan bu dağda şimdiye kadar 53 kişi hayatını kaybetti. Aslında Annapurna isim olarak Himalaya tepelerinin birçoğuna verilse de, dağcılıkla ilgili olanlar bunun tek bir tepeyi akla getirdiğini biliyor. Annapur'na nın zirve noktası, 8,091 metrede.

    Nanga Parbat

    Nanga Parbat, yani Çıplak Dağ. Dünyanın en yüksek 9. dağı. Bugüne kadar sayısız ölüme sahne oldu.

    K2

    Godwin Austen olarak da bilinen zirve, dünyanın en yüksek ikinci tepesi. Aynı zamanda dünyanın en tehlikeli tepelerinden biri. Yükseklik olarak Everest ile aynı olsa da, uzmanlara göre tırmanması çok daha zor ve tehlikeli. Özellikle hava koşulları, tahmin edilemez derece değişkenlik gösteriyor, bu da dağcılar için çok büyük bir risk.

    Kangchenjunga

    Son yıllarda gelişen teknoloji ve güvenlik unsurlarının dağcılık sporunda daha da önce çıkması ile tehlikeleri azalmış olsa da, Kangchenjunga hala en tehlikeli tepelerden biri. En büyük tehlikeler, çığ, buz ve tahmin edilemeyen hava koşulları.

    Baintha Brakk

    Ogre olarak da bilinen Baintha Brakk dağının zirvesine ilk defa 1977 yılında çıkıldı. İnanılmaz sarp kayalıklar, buz ile birleşince gerçekten de dünyanın en tehlikeli tepelerinden biri haline geliyor.

    The Eiger

    İsviçre Alp'lerinde yer alan The Eiger tepesinin kuzey yüzüne "Katil Duvar" ismi takılmış durumda. Fiziksel ve teknik olarak maksimum düzeyde dağcıların tırmandığı bir tepe olarak adlandırılıyor. Kaya ve buz düşmesi en büyük tehlikelerden.

    Vinson Massif

    Öncelikle Vinson Massif'in ne kadar tehlikeli olduğu içinde bulunduğu kıtadan da anlaşılabilir. Antartika!

    İlk zirve tırmanışının 1966 yılında yapılabildiği bu tepe, yaz kış farketmeyen inanılmaz derecede soğuğu ve buz etkisi ile en tehlikeli tırmanışlardan biri olarak adlandırılıyor.

    The Matterhorn

    İsviçre Alplerinin ikonik simgesi haline gelmiş The Matterhorn, muhtemel çığ ve kaya düşmeleri ile meşhur. Son yıllarda tırmanış sayılarının çok fazla artmış olması aslında tehlikeye daha da tehlike katıyor.

    Fitz Roy

    Şili ile Arjantin sınırında bulunan Fitz Roy, aslında sadece yükseklik olarak bu listeye giremezdi. Fakat granit yüzeyi, en profesyonel dağcılar için bile muazzam derecede tehlikeli. Şöyle anlatabilirz, Everest'e yılda 100'e yakın dağcı tırmanış yapabilirken, Fitz Roy için bir yılda bunu başarabilen sadece birkaç dağcı oluyor.

    McKinley

    Denali olarak da bilinen McKinley, Kuzey Amerika'nın en yüksek dağı. 100'den fazla dağcıya mezar oldu.

    Tırmanışların sadece %50'si başarıya ulaşıyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler