Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünya Tarihinin En Gizemli Metinleri

    Gizli yazışmalar, külliyatlar, mektuplar, kitaplar, gizli belgeler! İşte dünya tarihinin en gizemli metinleri

    Smithfield ya da Gregory Külliyatı - 13. yy.

    Dini bir özellik taşıyan ve Papa 9. Gregory tarafından yazılan külliyatın metinlerinden çok içeriğindeki resimler dikkat çekiyor. Dini kitap olmasına rağmen hayvan kafalarının insan vücuduna oturtularak kanlı işler yapması merak uyandırıyor. Külliyatın sırrı bugün bile çözülebilmiş değil. Ripley Metinleri

    15. yüzyılda yaşamış ünlü bir simyacı olan George Ripley 6 metre uzunluğundaki parşömen tomarlarına yazdığı şifreli metin günümüze kadar çözülmüş değil. Bilim dünyasında birçok şeyi değiştirmesi öngörülen yazının içinde ölümsüzlüğün sırrının bile olduğu, söylentiler arasında.

    Voynich El Yazması -15. yy.

    Polonyalı sahaf Wilifrid Voynich'ın yazdığı el yazmalarından biri Yale Üniversitesi'nin kütüphanesinde bulunuyor. Bu el yazmaları birçok uzmanın çözmeye çalışmasına rağmen dünyanın okunamayan metinleri arasında. Hangi dil olduğuna dair hiçbir iz yok.

    Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon - 1557

    Latince'de çevrilince "Alametler ve Kehanetler Kronolojisi" anlamına gelen bu eseri anlamak oldukça zor. Tarihte yaşanan bütün doğaüstü olayları anlatan ansiklopedide Adem'le Havva'ya kadar gitmeniz mümkün. Bu metinlerde anlaşılmayan; yazı dili değil içinde bulundurduğu sırlar. Conrad Lycosthenes tarafından yazılmış olan bu kitabın içinde UFO'lar bile görmeniz mümkün.

    Soyga Kitabı - 16. yy.

    16. yüzyılda yaşamış ünlü matematikçi okülist ve simyacı olan John Dee'ye aftedilmiş Soyga kitabının içeriğinde 'büyü' olduğuna inanılıyor. Kraliçe Elizabeth'in danışmanı olan Dee, bu kitabı uzun yıllar kütüphanesinde muhafaza etti. Ölümünden sonra yüzyıllarca kayıplara karışan kitap 1994'de bulundu. Kitabın ismi ise Yunanca'da 'kutsal' anlamına geliyor.

    Popol Vuh - 1701

    Maya uygarlığının kullandığı Kiçe alfabesiyle yazılmış bu metin 'İnsanların Kitabı' anlamına gelen Popol Vuh'dan bir alıntı. Guatemela'da Dominikan misyoner bir rahip olan Ximenez tarafından ispanyolcaya aktarılan kitabın sırrı çözülmüş değil. Bu el yazması kitap dünyanın yaratılığı hakkında büyük sırlar ve Orta Amerika mitolojilerinden bahsediyor. Rohonc Metinleri - 19. yy.

    1. yüzyılda ismi bilinmeyen bir adam tarafından Macar bilim adamlarına bağışlanan Rohonc Metinleri'nin ne nereden geldiği biliniyor ne de izi sürülebiliyor. Bu özellikleri onu tarihin en gizemli metinleri kategorisinde ilk sıralara taşıyor diyebiliriz. Birçok dil bilimci tarafından incelenen kitap 200'e yakın sembollü bir alfabeyle yazıldığı için okunması ve çözülmesi hiç de kolay değil. Zodyak Katili'nin Mektupları - 1960-1970

    1960 ve 70 yılları arası 28 kişiyi öldüren seri katil Zodyak gazetelere garip mektuplar gönderiyordu. Birçok mektuptan sadece biri çözüldü. Tahminen mektupların kurbanlar hakkında bilgi verdiği yönündeydi. Ancak insanlar Zodyak kadar zeki olamayınca seri katilimizin zevki kursağında kaldı.Vivian Kızların hikayesi - 1973

    Tamamı 15.000 sayfadan oluşan eseri anlamak oldukça güç. Hastane görevlisi Henry Darger'ın kütüphanesinde bulunan bu kitap 40 yıl boyunca bir apartman dairesinde saklı kalmış. Kitabın içinde sulu boya çizimleriyle korkunç resimler var. İncelemek için linke tıklayın.

    Codex Seraphinianus - 1981

    Gerçek dışı çizimlerle dolu bu kitabı henüz kimse çözebilmiş değil. Kitap yakın tarihte yazılmış olsa da dilinden kimse anlayan henüz çıkmadı. Ansiklopedi formatında yazılan ancak çizimleriyle bu konseptin dışına çıkan kitabın yazar İtalyan mimar Luigi Serafini kitabın bilimsel verilere dayalı olduğunu iddia ediyordu. Ancak kitap incelendiğinde şifrelerden farksız olduğu gözlemleniyordu.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler