Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dün Geceyi Birbirine Katan Fuat Avni'nin İddiaları Sonrası Bilmeniz Gerekenler

    Dün gün boyu Gülen Cemaati’ne karşı bu sabah kapsamlı bir operasyon başlatılacağını yazan Twitter fenomeni fuatavni, hazırlıkların deşifre olmasıyla birlikte operasyon ekibinin dağıtıldığını yazdı.

    Fuatavni, 150’ye yakın gazetecinin gözaltına alınacağını öne sürdüğü ‘Cemaat’ operasyonuna ilişkin paylaştığı bilgiler ardından oluşan tepkinin ‘Erdoğan’ı küplere bindirdiğini’ savundu.

    Operasyon ekibi dağıtıldı

    İstanbul TEM ve İstihbarat Şube’de akşam saatlerinde yapılan toplantıda, yaşanan ‘sızıntı’ nedeniyle operasyon ekibine güvenilmeyeceği kararı çıktığını yazan Fuatavni, “Tiran, Fidan, Bozdağ ve Ala arasında saatlerdir ikinci şahıslar üzerinden görüşme trafiği sürüyor. Operasyon ekibi dağıtıldı” dedi.

    Ekip eve gönderildi

    Cemaat’e yönelik geniş kapsamlı operasyonun ‘çakma’ bir operasyona dönüştürülmesinin planlandığını iddiasını dile getiren Fuatavni, operasyona ilişkin dosya, plan, belge ve kararların ise kaydedildiğini söyledi.

    “Aylardır TEM Şube’de oluşturdukları kozmik odaya kimseyi almıyorlardı. Operasyon için yapılan bütün hazırlıklar deşifre oldu” diyen Fuatavni, son karar henüz verilmese de, operasyonu yapacak ekibin evlerine gönderildiğini yazdı.

    Zaman Gazetesi Önünde Fuat Avni Eylemi

    Fuat Avni attığı Tweet'lerde Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinden çok sayıda çalışanın gözaltına alınacağını iddia etti. Bu iddiaların ardından Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasının önünde destek için toplanan kalabalığa, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı açıklamalarda bulundu.

    Twitter fenomeni @fuatavnifuat hesabının, yarın 150’ye yakını gazeteci olmak üzere 400 kişinin gözaltına alınacağını ileri sürmesinin ardından İstanbul'da Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı çalışanlarına destek olmak için yüzlerce kişi her iki yayın grubununda bağlı olduğu Feza Gazetecilik AŞ'nin önünde toplandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı kalabalığa hitap etti.

    Dumanlı, birçok medya kuruluşuna yönelik ‘intikam operasyonu’ iddiasını değerlendirdi. Böyle bir operasyonu ‘cinnet’ olarak yorumlayan Dumanlı, “Bu mevzuyu basite indirgemek, bir Cemaat-parti kavgası gibi senarize etmek çok büyük gaflet olur. Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder. Böyle bir operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir.” dedi.

    Independent'da Fuat Avni Haberi

    'Fuatavnifuat' hesabının dün yaptığı çarpıcı açıklamalar, İngiliz gazetesi Independent'ta haber olarak yer aldı. Gazete, "Erdoğan'ın hedef gösterdiği 400 kişinin tutuklanması bekleniyor" başlığıyla, Türkiye 'deki yetkililerin, Twitter'daki Fuat Avni hesabını ciddiye aldığı yorumunu yaptı.

    Tutuklanacak 400 kişi arasında 147'sinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a muhalif takımda yer alan gazete ve gazetecilerin oluşturduğunu belirten gazete, 17 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının ardından hükümetin muhalif kesime karşı operasyonlar düzenlemeye başladığını yazdı.

    Haberde ayrıca, İstanbul, Ankara ve Malatya'da yapılacağı iddia edilen operasyonların hedef listesinde Zaman ve Today's Zaman gazetelerinin yer aldığı da belirtildi.

    İşte Zaman'ın Bugünkü İlk Sayfası

    Fuat Avni olarak bilinen Twitter hesabından yapılan iddiaların ardından Zaman gazetesi bugün 'Demokrasiye ve Medyaya Darbe' manşetiyle çıktı.

    Daha önce de bir takım operasyonların haberini önceden veren ve @fuatavnifuat adresini kullanan 'Fuat Avni', dün ardı ardına attığı tweet'lerle medyadan yaklaşık 150 gazetecinin bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alınacağını öne sürmüştü.

    Fuat Avni, operasyonun Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerine yapılacağını iddia etmişti.

    İddia üzerine dün akşam Zaman gazetesi okurları gazetenin önünde toplandı, gazete bugün de konuya tüm manşetini ayırdı.

    Bugün ve Taraf gazeteleri ise iddiaları diğer haberlerin arasında ama ilk sayfadan gördü.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler