Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dövmeniz Yapılırken Canınızın Daha Az Acımasını Sağlayacak 8 Yöntem

    Eğer dövme yaptırmak istiyosanız ve şu ana kadar acıdan çekindiğiniz için yaptırmadıysanız bu yöntemleri denemenizi öneririz. Eğer yaptırmış ve yeni dövmeler de yaptırmak istiyorsanız da bir göz atın.

    1. Dövme yaptırmaya ayık gidin

    Sarhoş veya dumalı kafayla dövme yaptırmaya gitmenin acınızı azaltacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Alkol kanınızı seyreltir. Bu da dövme yapıldığı sırada daha çok kanamanıza ve mürekkebin derinize daha az işlemesine neden olur. Dolayısıyla dövme seansınız daha üzün sürer. Ek olarak dövmenizin renklerinin olması gerektiği parlaklıkta görünmesini engeller. Rötüş seanslarınızı arttırır. Ayrıca Advil, Tylenol vb. ağrı kesiciler, aşırı kafein veya enerji içeceği de alkol ile benzer etkilere sahiptir.

    1. Bol su için

    Dövmenizin yapılacağı günün öncesinden bol bol su içmeye başlayın. Vücudunuzdaki su oranının yüksek olması mürekkebin derinize daha kolay işlemesini sağlar. Dövme seansınızı daha hızlı ve daha az acılı geçirebilirsiniz.

    1. Sağlam bir kahvaltı edin

    Dövme seansınıza tok gitmek de dayanıklılığınızı arttırır. Böylece acıdan daha az etkilenirsiniz. Özellikle glukoz içeren besinler tüketmeye gayret edin. Müsli ve kahvaltılık gevrek tüketiyorsanız biraz abartıya kaçmanızda sakınca yok. Çünkü dövme seansı boyunca hareketsiz olsanız bile çok fazla kalori yakarsınız. Bu nedenle depolayabildiğiniz kadar fazla enerji depolayın.

    1. Uykunuzu alın

    Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dövme seansı sırasında çok fazla enerjiye ihtiyacınız olacağı için dinlenmiş şekilde dövme yaptırmaya gitmeniz de ayrı bir önem taşıyor. Dövmenizin yapılacağı günden önceki gece uykunuzu ne kadar iyi almışsanız, acıya o kadar rahat dayanırsınız.

    1. Dövme seansınız sırasında kısa molalar verin

    Özellikle birkaç saat sürecek büyük bir dövme yaptırıyorsanız acıya dayanabildiğiniz kadar dayanmak yerine belirli aralıklarla kendinizi toparlamak için kısa molalar verin. Hatta bu aralarda su içmek ve tatlı bir şeyler atıştırmak dayanıklılığınızı arttırabilir. Tavsiyemiz bir enerji barı alıp molalarda ufak ufak kemirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, çok sık ara vermemek veya molaları çok uzun tutmamak.

    1. Dikkatinizi dağıtacak bir şey bulun

    Eğer seans sırasında sadece dövmenize ve dövme yapılırken hissettiğiniz acıya odaklanırsanız dayanmanız daha zor olacaktır. Eğer yoga veya pilates benzeri bir uğraşınız varsa dövme seansına hazırlık için yoga veya pilates yapmak için kendinize kısa bir zaman ayırabilirsiniz. Ayrıca nefes egzersizlerini dövme yapıldığı sıralarda uygularsanız zihninizi acıdan daha farklı bir şeye odaklayacağınız için seans sırasında daha rahat edebilirsiniz.

    1. Sohbet edin

    Eğer dövmeciniz için sorun değilse dövme yaptırmaya bir arkadaşınızla gitmeye çalışın (birden fazla olmaması daha iyi olur) ve gündelik sohbetlerinizi dövme seansı sırasında devam ettirin. Tek başınıza gittiyseniz ise dövmecinizle sohbet edebilirsiniz. Birçok dövmeci zaten müşterilerinin acıya odaklanmamsı için dövme yaptığı kişilerle sohbet eder, ya da en azından etmeye çalışır.

    1. Dövme yapılacak bölgeye anestezik krem vb. bir ürün uygulaması yapın

    Bir doktor veya eczacıya danışarak cildinize uygun ve alejiniz olmadığına emin olduğunuz anestezik krem veya spreylerden faydalanabilirsiniz. Fakat böyle bir ürün kullanmak istediğinizi dövmecinize önceden bildirmeniz faydalı olacaktır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler