Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dolar Milyarderi Olmanın Kıyısından Dönmüş 8 Şanssız İsim

    Çünkü patent kurumları kadar, şans da önemli bu dünyada...

    Tim Berners-Lee

    Bütün o Facebook'lar, Google'lar var ya, bütün o milyar milyar dolarlık şirketler hani... Bu adam sayesinde varlar.

    Tim Berners-Lee, bilgisayar mühendisliği profesörü olan bir İngiliz. Kendisi www'nun, yani World Wide Web'in yaratıcısı. World Wide Web'in yanı sıra, ilk internet tarayıcısının da yaratıcısı.

    1989'da bilgisayar kullanıcılarının ortak bir platformda rahatça bilgi paylaşabilmeleri fikri ile ortaya çıkardığı www, dünyadaki birçok insanı milyarder yaparken ne yazık ki kendisinin banka birikimi 50 Milyon Dolar civarında kaldı...

    Gene de fena birikim değil tabii, ama Zuckerberg'i düşününce insanın içi burkuluyor.Charles Duryea

    Otomobili ne Karl Benz, ne Gottlieb Daimler, ne de Ahmet Tofaş icat etti sevgili dostlar.
    Benzinle çalışan arabayı icat eden ilk kişi, Charles Duryea ve kardeşi Frank Duryea.

    İş hayatına bisiklet üreterek başlayan Duryea, 1896'da benzinle çalışan motorların yükselişini çok önceden tahmin etmiş ve benzinli arabaları icat etmişti. Ne yazık ki bisikletten otomobile çevirdiği şirketi düşük satışlardan dolayı 1914'te iflas etti.

    Bu iflastan kısa bir süre sonra sevgili Henry Ford aynı teknolojiyle 250.000 adet araba sattı ve dünyayı değiştirdi. Charles Goodyear

    Otomobil endüstrisinin Sezar'ın hakkını Sezar'a katiyen teslim etmediğini Duryea'dan sonra bir de Charles Goodyear'dan anlamaktayız.

    Hayatını plastiğe adayan Goodyear, kariyeri boyunca prezervatiften yağmurluğa kadar birçok şey üretti. Son icadı ise, bugün dahi arabalarımızda kullandığımız araba lastikleri oldu.

    Bu plastik sevdası içinde defalarca battı, borçlarından dolayı defalarca hapse girdi.
    En sonunda 1860 yılında, arkasında 200.000 Dolar borç bırakarak hayata veda etti.John Shepherd-Barron

    Patentin önemini gayet iyi anlıyoruz bu beyefendi sayesinde...

    Banyoda fazla kaldığı için bankadan para çekme saatini kaçırdığını farkeden John Shepherd-Barron, küvetten milyar dolarlık bir fikirle çıkmıştı. Barclays Bankası'nın genel müdürü ile bir öğle yemeği esnasında bu fikrini paylaşan ve onayı alan John Shepherd-Barron; otomatik dondurma makinelerini örnek alarak ilk bankamatiği icat etti.

    Bankamatiğin şifresi en başta 6 basamaklı vatandaşlık numarasıydı. Shepherd-Barron'ın eşi hepi topu 6 rakamı ezberleyemeyince; John Shepherd-Barron bir anda 4 basamaklı şifre standardını da icat etmiş oldu :)

    Patentini almadığı için, dünyanın her yerinde hayat kurtarıcımız rolünü üstlenen bankamatikler bu ihtiyar delikanlıya ne yazık ki hiçbir şey kazandırmıyor :(

    Yani neymiş? Bankamatik filan icat ederseniz eğer, mutlaka patentini alın arkadaşlar.Arthur C Clarke

    Kendisi aşırı ünlü bir yazar, eyvallah.
    2001: A Space Odyssey'in film ve roman teliflerinden de epey kazanmıştır mutlaka, ona da tamam.

    Ama Arthur C Clarke, çok çok daha büyük birşeyi yıllar öncesinden ilk kez düşünen ve kaleme alan bir isim aynı zamanda.

    Ünlü bilimkurgu yazarı, daha 1945 yılında dünyanın farklı noktalarına yerleştirilecek 'uydular' ile dünya atmosferinde radyo dalgalarından bir ağ kurulabileceğini ve binlerce kilometre uzaktaki iki noktanın rahatlıkla birbirleri ile iletişim kurabileceğini yazmıştı.

    Kendisi ölünceye kadar insanoğlunun bu uyduları icat edemeyeceğini düşünen Clarke, bu parlak fikrinin patentini almamıştı :) Edwin Drake

    Dünya 19. yüzyılın ortalarında sıvı yakıt ihtiyacını Balina Yağı ile sağlamaktaydı... Bu beyefendi, 'kaya yağı' adını verdiği yanıcı siyah pis sıvıyı yer altından çıkarabilirse çok daha ucuza satabileceğini farketti.

    Kaya yağı, tahmin ettiğiniz üzere PETROL idi.
    Edwin Drake ise, dünyanın ilk petrol petrol kuyusunu Penisilvanya'da icat eden insandı.

    Patentini almamıştı, bir sonraki 200 yıla damgasını vuracak olan bu enerji kaynağının keyfini ne yazık ki süremedi :/Daisuke İnoue

    Daisuke İnoue, 70'li yıllarda Japonya'da gece kulüplerinde müzisyenlik yapıyordu... Genelde o klavyesini çalar, orada takılanlar da mikrofonu alırlar ve şarkıyı söylerlerdi. Bir gün müşterilerinden biri tatile gideceğini, tatildeyken onun üzerine şarkı söyleyebilmesi için birkaç şarkıyı vokalsiz olarak kaydedip kaydemeyeceğini sordu.

    İşte o an dünyanın eğlence anlayışında büyük bir kırılma oldu.

    Bu sorunun üzerine Daisuke İnoue, insanların üzerine rahatça şarkı söyleyebilecekleri bir sistem icat etmeye karar verdi. Repertuvarındaki şarkıları vokalsiz olarak küçük bir kasede kaydetti, 8 kanallı bir amplifikatöre koydu; bir de mikrofon bağlayınca sistem tamamlandı.

    İşte Daisuke İnoue'nin dünyayı değiştiren, ancak patentini almadığı için kendi birikimini çok da değiştiremeyen icadı; KARAOKE böyle ortaya çıktı :)Theodore Harold Maiman

    CD'nizin, DVD'nizin bilgisayar tarafından okunabilmesinden tutun da, Star Wars'taki ışın kılıçlarının, Power Rangers'taki silahların fikir babalığına kadar; kedileri peşinde koşturduğumuz o küçücük aletlerden, göz bozukluğumuzu kansız bir şekilde tedavi eden o aletlere kadar her yerde var: LAZER.

    Dünyanın ilk lazer ışını, 1960 yılında Theodore Harold Maiman tarafından icat edildi. Theodore Amca lazerin patentini de aldı hatta! Ama lazer, sonra sonra o kadar farklı farklı alanda kullanılmaya başlandı ki; bir noktadan sonra Maiman'ın aldığı patent anlamsızlaştı.

    Neticede, Theodore Harold Maiman wikipedia'nın tozlu sayfalarında öylesine bir mucit olarak kaldı :/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler