Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Direksiyon Sınavından Geçebilmek İçin Yapmanız Gerekenler

    Yeni sınav sistemiyle daha da zorlaşan direksiyon sınavından geçmenin püf noktaları.

    Tüm belgelerinizin eksiksiz olmasına dikkat ederken, sınava da en az 15 dakika önce gelmeniz gereklidir. Sınav memuru çağırdığında bulunmamanız sınavınızın yanmasına sebep olur.

    Aracın kapısını sol elinizle açın ve sağ ayağınızla araca binin. Elinizdeki belgeleri görevliye verin.

    İlk önce koltuk ayarınızı yapın ve ardından emniyet kemerinizi takın. Dikiz aynanızı ve sol dikiz aynasını kendinize göre düzeltin. Bunları seri ve atlamadan yapın, çünkü ilk intiba çok önemlidir.

    Aracın çalışıp çalışmadığını motor saatinden kontrol edin. Çünkü sınavı hızlandırmak için, bazen araba stop edilmez. Çalışan arabada kontak çevirirseniz komik duruma düşersiniz.

    Araba çalışmıyorsa, vites kolunu boşa aldıktan sonra kontağı çevirin. Debriyaja basarak vitesi bire alın. Sakın ha sakın, sinyal vermeden kalkış yapmayın. El frenini indirerek arabayı hareketlendirin.

    Kalkış çok önemlidir. Debriyajdan gaza geçerken, arabayı ne kadar sarstığınız çok önemlidir. Debriyajdan gaza tamamen geçmeden, sakın ayağınızı pedaldan kaldırmayın.

    2500 deviri geçtikten sonra vites değiştirmeye dikkat edin. Şehiriçi hız limiti olan 50Km saati sakın geçmeyin. Direksiyonu tutarken artistlik yapmayın, elleriniz 9.15 pozisyonunda olmalıdır.

    Kavşağa 50m kala sinyalinizi verin ve şerit değiştirin. Işık varsa, kırmızıda mutlaka durun yoksa sınavı yakarsınız. Sarı yanıyor diye sakın geçmeyin, yavaşlayın ve kırmızının yanmasını bekleyip durun. Yeşil ışığın yanmasından evvel vitesinizi bire alın ve ışık yanınca sakince kalkış yaparak geçin.

    Bitiş noktasına 20m kala sağa sinyal verin, bunu yaparken aynadan kontrol etmeyi unutmayın; yoksa yersiniz eksiyi. Önce debriyaja sonra da yavaşça frene basarak durun. Vitesi boşa alın, el frenini çekin ve frenden ayağınızı kaldırın.

    Bitmedi. 25m çizginizden çıkmadan, geriye doğru araba sürmeniz gerek. Sol eliniz direksiyonun üstünde dururken, sağ eliniz yanınızdaki koltuğun arkasında ve vücudunuz arkaya dönük bir şekilde yol almalısınız. Sağ banketi kılavuz alın ve yoldan çok sapmadan ve acele etmeden geri hareket edin.

    Araç tamamen durmadan, sakın öne dönmeyin bu hiç iyi olmaz. Bir de park etmenizi isteyecekler artık orasını da siz halledin.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler