Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dindar Toplumların Mutlu Olmadığını Kanıtlayan 10 Ülke

    AK Parti hükümeti 1. sınıflara din dersini zorunlu kılarak, daha önce Başbakanlığı döneminde de Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği dindar nesli yaratmaya yönelik önemli bir adım attı.

    Peki neden dindar bir nesil yaratılmak isteniyor? Bu isteğin toplumun mutluluğu için olmadığı son yıllarda yapılan araştırmalardan gözlemlenebilir. 2013'te yapılan iki araştırma karşılaştırıldığında dünyanın en mutlu ülkelerinin toplumlarının en az dindar toplumlarından olduklarını gözlemlemek mümkün. İşte 2013'te dünyanın en mutlu 10 ülkesi ve dindarlık oranları:

    1. Avustralya

    Avustralya'daki nüfusun sadece %37'si dindar olduğunu söylüyor. Avustralyalıların %47'si dini inançları olduğunu söylese de yaşamlarında dinin önemli bir yeri olmadığını belirtiyor. Ülkenin, geçtiğimiz sene BM tarafından yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu'nda dünyanın en mutlu 10. ülkesi olduğu belirlenmişti.

    1. İzlanda

    Çalkantılı bir dini geçmişi olan İzlanda, Dünya Mutluluk Raporu'na göre dünyanın en mutlu 9. ülkesi. İzlanda nüfusunun %10'u ateist %31'i ise inançlı olmalarına rağmen dindar olmadıklarını söylüyor.

    1. Avusturya

    Dünya Mutluluk raporunda 9. sırayı alan Avusturya'da dindar olduğunu söyleyen kesim nüfusun %47'sini, ateistler ise %13'ünü oluşturuyor.

    1. Finlandiya

    Birleşmiş Milletler'in raporunda en mutlu 7. ülke olan Finlandiya'nın nüfusunun %22,1'i ateist ve agnostiklerden oluşuyor.

    1. Kanada

    2013'te dünyanın en mutlu 6. ülkesi olan Kanada'da 2011 yılında yapılan bir ankette nüfusun %23.9'unun ateist veya agnostik olduğu ortaya çıktı.

    1. İsveç

    İntihar oranlarının yüksekliğiyle ün salmış olsa da İsveç 2013'te BM raporunda dünyanın en mutlu 5. ülkesi çıkmış. İki sene önce İsveç'te yapılan bir ankette çıkan sonuçlara göre ise İsveçlilerin %43'ü ya agnostik ya da ateist.

    1. Hollanda

    Dünyanın en mutlu 4. ülkesinin Hollanda olması pek şaşırtıcı olmasa gerek. Hollanda'da dindar olduğunu söyleyen vatandaşlar nüfusun %43'ünü oluşturuyor.

    1. İsviçre

    Mutluluğun dinle değil sosyal ve ekonomik kalkınmayla ilgili olduğunun kanıtlarından biri İsviçre'nin 2013'teki Dünya Mutluluk Raporu'ndaki 3. sırayı kapması. Çok dilli, çok dinli ve çok farklı etnik kökenli az insandan oluşan İsviçre nüfusunun %21,4'ü, 2012'de yapılan bir araştırmada, herhangi bir din mensubu olmadığını belirtmiş.

    1. Norveç

    Balıkçılar, Neutregena ve Black Metal'den öte Norveç'le bağdaştırabildiğimiz pek bir şey yok belki ama Norveç'in dünyanın en mutlu 2. ülkesi olduğunu Dünya Mutluluk Raporu sayesinde biliyoruz. Aynı zamanda geçen sene yapılan bir araştırma nüfusun %13'ünün herhangi bir din mensubu olmadığını ortaya çıkardı.

    1. Danimarka

    Danimarkalıların mutluluklarının genetik olabileceği geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiaydı. BM raporunda dünyanın en mutlu ülkesi olarak açıklanan Danimarka'da, 2010'da yapılan bir araştırmaya göre, nüfusun %24'ü bir yaratıcı olduğu fikrine katılmıyor.

    BONUS: Türkiye

    Aynı raporda dünyanın en mutlu 77. ülkesi olan Türkiye, ateist nüfusun en yaygın oluduğu ülkelerden biri olan Çin'in önünde. Raporda Türkiye'nin hemen arkadasından gelen 5 ülke:

    • İç savaştan çıkan Libya
    • Bahreyn
    • Parçalanmış Sırbistan&Karadağ'dan ayrılan Karadağ
    • Pakistan
    • Dünyanın en dindar ülkesi Nijerya

    Kaynaklar:

    http://unsdsn.org/wp-content/uploads/2014/02/WorldHappinessReport2013\_online.pdf
    http://www.huffingtonpost.com/2013/09/09/world-happiness-report-happiest-countries\_n\_3894041.html
    http://www.therichest.com/expensive-lifestyle/location/top-10-countries-with-the-least-religious-people/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler