Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dikkat! Bu Makine iPhone'unuzdaki 4 Haneli Kodu Çözümleyebiliyor

    "ip-max" isimli bir sistem sayesinde 4 haneli iPhone şifreniz çok da uzun olmayan bir süreçle çözülebiliyor. Bundan korunmanın yolu ise hem mevcut hem de oldukça basit.

    İşte ip-box, işte telefonunuzun güvenliği(!)

    Telefonunuzun güvenliğinden endişelenmek için artık geçerli bir sebebiniz var!
    Özellikle iPhone kullanıcılarını ilgilendiren bu husus MDsec tarafından gündeme getirildi. ”ip box” isimli alet ve bir bilgisayar aracılığıyla telefonunuzdaki bilgilere erişim sağlamak mümkün.

    Peki ama nasıl çalışıyor?

    “ip box” telefonunuza usb aracılığıyla direk olarak güç sağlayıcısına bağlanıyor. İp box bir 4 haneli şifre denediğinde eğer şifre doğru değilse, iPhone hata raporunu kaydetmeden telefonun yeniden başlatılmasını sağlıyor. Doğru şifre girilmesi ekrandaki parlaklığın değişmesine yol açıyor ve bu bir sensör vasıtasıyla rahatlıkla gözlemlenebiliyor.
    Bizden size içinizi bir nebze rahatlatabilecek bilgiler:

    Elbette bu işin de zor yanları yok değil. Örneğin her deneme yaklaşık olarak 40 saniye gibi bir süre alıyor. Yaklaşık 10 bin tane şifre kombinasyonunun denenmesi göz önüne alındığında bu yaklaşık olarak 4-4 buçuk gün gibi bir süreye tekabül ediyor.
    Buyrun bu sürece kendiniz şahit olun

    Bu tür hack sistemlerine karşı sizi koruyacak basit yöntemler yok değil.

    Bir iPhone kullanıcısının yapması gereken, ayarlardan basit giriş kodunu devre dışı bırakmak. Şifrenizi 5 haneye çıkarmak ip-box için denemesi gereken 100 bin kombinasyon demek olacak ki bu da aynı çalışma hızında 1-1 buçuk ay gibi bir sürede çözümlenebilecek bir şifre demektir. Buna ek olarak şifrenizi 7 haneli yaptığınızda ip-box’ın telefonunuzun şifresini kırması yaklaşık olarak 12-12 buçuk yıl süreceği tahmin ediliyor.

    Elbette iPhone'un yeni modellerinden kullanıyorsanız parmak izi tanıyıcısını kullanmamanız için bir sebep yok. Tabi ki bunun da sistemizinizi tam olarak güvende tuttuğu söylenemez.

    En Çok Aranan Haberler