Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Öldüğünüz Zaman Sizi Neler Bekliyor?

    Benjamin Franklin'in de dediği gibi hayatta iki tartışılmaz gerçek vardır: Biri ölüm, diğeri de vergiler. Ölüm hakkında bilmediğiniz 5 gerçeği öğrenmeye hazır mısınız?

    İnsan vücudu çürümeye başladığında şeker gibi kokar

    İnsan vücudunun bozulma süreci karmaşık bir olaydır. Zira vücudun çürümesi sırasında 400 farklı kimyasal bileşim ortaya çıkar. Bu kimyasalların bazılarının su ile etkileşime girerek alkol ve asit ürettiği biliniyor. Bu tepkime doğada yalnızca insan vücuduna özel olarak gerçekleşiyor. Çürüme sırasında ortaya çıkan şekerimsi kokunun da, bu tepkimeler sırasında ortaya çıktığı bilim insanlarınca kanıtlandı.

    Saçlar ve tırnaklar büyümeye devam ediyor mu?

    Bilim adamları buna 'Hayır' şeklinde cevap veriyor. Görünen o ki, bu yaygın kanı bir şehir efsanesinden ibaret. İşin aslı, öldüğünüzde vücudunuzda meydana gelen dehidrasyon (su kaybı) nedeniyle, vücudunuz küçüldüğünden saçlar ve tırnaklar göze daha uzun gözükür.

    Ne kadar yaşayacağınızı DNA'larınız size söyler. Mi acaba?

    Eğer Kleopatra'nın burnu daha kısa olsaydı, dünya tarihi daha farklı olabilirdi. Aynı şekilde doğru çevresel koşullar altında, vücut hücreleriniz ölümsüz olabilirdi. Tabi 1961 yılındaki keşif yapılmasaydı. 1961 yılında bilim adamları, hücrelerin 50 ila 70 kez bölündükten sonra sizlere ömür olduğunu ortaya koydu. Bundan on yıl sonra ise bir başka hipotez ortaya atıldı: Kromozomların sonundaki 'Telomere' adı verilen kısım, her hücre bölünmesi sırasında kısalıyor, kısala kısala da nihayetinde hücre ölümüyle birlikte yok oluyordu. Bu nedenle Telomere üzerinden fal bakılmaya başlandı. Bakalım kaç bölünmelik hakkımız vardı? DNA'nın yapısına ilişkin hala çok sayıda bilinmez bulunduğundan, bu iddia kesin bir dille kanıtlanabilmiş değil henüz. Kim demiş yaşlılar ölümden daha çok korkar diye?!

    ABD'de yapılan bir araştırma, 40'lı ve 50'li yaşlardaki insanların ölümden, 60'lı ve 70'li yaşlarını sürenlere kıyasla daha fazla korktuğunu ortaya koymuş. Bir diğer araştırma da, 35-50 yaşları arasında ölüm anksiyetesi yaşayanların, 60'larındaki insanlara kıyasla daha fazla olduğunu kanıtlamış. Görünen o ki, sanılanın aksine yumurta kapıya dayanınca değil; henüz dayanmadan alıyor bizleri bir korku, bir korku... Ölüm hakkında düşünmek sizi ön yargılı biri haline getirebilir

    Son 25 yılda binlerce insanın üzerinde yapılan 200'ü aşkın araştırma Karma'nın varlığını kanıtladı nihayet. Siz ölümü düşündükçe ölümün fiziksel olarak size yaklaştığını biliyor muydunuz? Ayrıca ölüm hakkında gereğinden fazla düşünmek; siz farkında olmadan hayatınızda aldığınız kararlara ve bazı konularda sahip olduğunuz fikirlere olumsuz etki ediyor. Hem ne demiş ünlü düşünür Polat Alemdar? Sonunu düşünen kahraman olamaz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler