Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    "Dark Side" ve Ofis Hayatı: Karanlık Taraf İnsanlarına İyi Haberlerimiz Var. Güç Sizi Patronluğa Götürebilir.

    Manipülasyondan hoşlanıyor musunuz? Empatiye "bay bay" demek sizin için çok mu kolay? Kendinizi fazlaca önemsiyor ve "Dünya yansa üzerine bir bardak su dökmem." mi diyorsunuz?

    Psikopatlık alameti sayılan manipülasyon kabiliyeti, empati yoksunluğu ve ego bilim çevrelerinde "Karanlık Üçlü" olarak adlandırılıyor.

    Adam kesip yiyecek kadar aşikar psikopatlığın lüzumu yok ama bazı karanlık özellikler taşımak bunları doğru kullanabiliyorsanız sizi yönetici koltuğuna taşımakta yardımcı olabilir. "Takım Elbise İçindeki Yılanlar: Psikopatlar İşe Gittiğinde" adlı kitabında yazarlar psikolog Paul Babiak ve psikopati uzmanı Robert D. Hare, üst düzey yönetici kadrosunda yer alan insanların çok büyük yüzdesinin psikopati özellikleri gösterdiklerini ancak bunu yönetmekte olan başarılarıyla şirket yönetme basamaklarını daha hızlı tırmanabildiklerini belirtiyorlar.

    Bu özellikler daha yüksek zam almanıza neden olabilir. Çünkü manipülasyon kabiliyeti ve zor durumarda duygulara kapılmadan karar verebilmek günümüzde "İyi Yönetici" kriterleri arasında.

    "Psikopatlık nedir? Kötü olmak mıdır?" bunlar tartışılır konular. Ancak yapılan araştırmalarda "karanlık üçlü" karakter özelliklerini taşıyan insanların diğer kişilerce daha karizmatik ve lider olarak görüldüğünün keşfedilmesi oldukça şaşırtıcı. Üstelik egosu yüksek insanların daha yüksek zam ve prim oranı elde etmeleri de öyle. İlginç bir diğer sonuç ise bu karakter özelliklerinden bir ya da ikisi bir aradaysa bunun diğer kişilerce antipatik algılanıyor ancak üçü birlikteyse komboda kariyer basamaklarını hop hop hoplatıyor olması.

    Kötüyüm ben kötüyüm, kötüyüm! İyi bir takım oyuncusu olamamak kötü olmak anlamına gelmiyor, oyunu ele geçirebilmek önemli olan.

    Çalışmalar ayrıca "karanlık üçlü" karakterine sahip insanların, hatalarını maskeleme ve risk almada daha etkin kararlar vermeleri nedeniyle de iş hayatında öne çıktıklarını gösteriyor. Takım oyununda kötü olmaları nedeni ile yanlız başına da iş bitirebilme ve takımın içerisinde liderliği ele geçirme konusunda da oldukça başarılılar. Böylece farklılıklarını kitlelerden ayırt olmakta kullanabiliyorlar. Yarın ofise kırmızı ışın kılıcımızla, altamızla, testeremizle mi gidelim? Gerçek bir psikopat olmakla aramızda kalan ince çizgi ne peki?

    Araştırmacılar bunun karakterden geldiğini, yani "Lider olunmaz, lider doğulur."'u savunuyorlar. Ayrıca adam kesmeye kadar gidecek psikopatilerde öfke, çocukluk travmaları gibi birçok etmen birlikte yer alıyor. Yani siz yine de ofiste parlayayım derken kendinizi hapislerde ya da yapayanlız bulmayın da. Belki de psikopatinin erkeklerde daha çok görülmesi nedeniyle erkek yönetici sayısı kadınlardan fazladır; kimbilir?

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler