Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dar Kot Giymek Birçok Hastalığa Davetiye Çıkarıyor

    Sebep olabileceği sorunları gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

    Mideye zararlı

    Dar kotların karın bölgesine yaptıkları baskı mide de birçok olumsuzluğa sebep olabiliyor. Araştırmalar dar giysilerin oluşturduğu karın bölgesindeki bu baskının gastrit, reflü veya ülser hastalığına davetiye çıkardığını gösteriyor.

    Kısırlık tehlikesi

    Birçok uzman dar kotların kısırlık yaptığı konusunda hemfikir. Erkek yumurtalıklarına baskı uygulayan bu pantolonlar ısı artışına sebep oluyor. Bu durum sperm hareketliliğini azaltırken sperm sayısında da düşüşe neden oluyor.

    Damar ve sinir sıkışması riski

    Moda diye giyilen dar ve düşük belli pantolonların kasıklarda damar ve sinir sıkışması yapması olası bir durum. Kan akışını da engelleyen dar kotlar bacaklarda his kaybı ve uyuşmaya sebep oluyor. Varis oluşumunu da tetikliyor.

    İltihaplara neden oluyor

    Havaların sıcak olduğu zamanlarda daha tehlikeli hale gelen dar kotlar sistit denilen mesane enfeksiyonuna ve vajinit adıyla bilinen rahim iltihabına yol açıyor. Üreme organlarına verdiği hasar yüzünden kadınlarda kısırlık sebebi olabiliyor.

    Hamileler dikkat

    Dar kıyafetler en çok hamilelere zararlı. Kan dolaşımını engelleyen bu giyecekler emboli denen damar tıkanıklarına da yol açabiliyor. Anne karnındaki çocuk risk altına giriyor.

    Deri dokusuna zararlı

    Dar kotların sürekli sürtünmesi deriyi tahriş ederken, egzamaya da sebep oluyor. Egzama ilaçla tedavi edilemeyen bir hastalık o yüzden devam etmemesi için bu giyim tarzından vazgeçmek gerekiyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler