Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha Kısa Zamanda Daha Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 23 Pratik Öneri

    Daha çok çalışarak değil daha verimli çalışarak yapacağınız işleri halletmenizi sağlayan 23 pratik öneri.

    1.Tarayıcınızda milyonlarca tab açık tutamayın.

    1. Klavyede yazma hızınızı artırın.

    Klavyede yazma hızınızı artırarak haftada saatler kazanabilirsiniz. 3. Ayakta çalışma masası edinin.

    Bu şekilde ayakta çalışmak daha sağlıklı olmasının yan sıra, üretkenliğinize sekte vuracak sırt ağrısı oluşma riskinin de önüne geçer. 4. Her 45 dakikada bir masanızdan kalkın ve yürüyün.

    Tekrar yerinize oturduğunuzda kendinizi çok daha enerjik hissedeceksiniz. 5. İş planı panosu kullanın.

    Şimdi ve daha sonra yapmanız gereken işleri gözünüzde canlandırmak odaklanmanızı artıracak. 6. Hayır demekten korkmayın.

    İşyerinde sık sık her şeye "evet" demek zorundaymışız gibi hissederiz, ancak önemli işlerinize odaklanmanızı engelleyen önemsiz işleri de üstlenmek gerçekten kötü bir fikir. 7. Bir tatile çıkmak üzere olduğunuzu düşünün.

    Bunaldığınız zamanlarda 3 saat sonra bir tatile gitmek üzere iş yerinden çıkacağınızı hayal edin. Bu şekilde, yapılması GERÇEKTEN de gereken işlere odaklanmanız kolaylaşacak. 8. Endişenizi kontrol edin.

    Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolları da; spor yapmak, sağlıklı beslenmek ve uykunuzu almak. 9. Çalışma masanızı düzenleyin.

    Bunu yapmak sadece birkaç dakikanızı alır ve gerçekten fark yaratır. 10. Telefonu kullanın.

    Evet evet, kimse bu teknoloji çağında telefonu kullanmak istemiyor. Ama bir problemi çözmeniz için birkaç tane mail atmanız gerekecekse, bunun yerine doğrudan telefonla iletişime geçmek daha verimli olabilir. 11. Zor işleri ilk önce yapın.

    İnsanlar genelde güne kolay işleri yaparak başlamanızı önerirler, ama böyle yapmanız zor işlerinizi enerjinizin azaldığı günün ilerleyen saatlerine bırakacak. Bunun yerine zor işleri ilk önce yapın. 12. Sıkıcı işleri yapmaya çekinmeyin.

    Bir yazı taslağı oluşturmak sıkıcı olabilir, ama bir kere oluşturduktan sonra artık elinizde düzeltip şekil verebileceğiniz bir taslak bulunur. 13. Aynı anda birden çok iş yapmayın

    Aynı anda birden çok işi yapmak genelde hepsini verimsiz yapmak anlamına gelir. Tüm dikkatinizi sadece bir işinize yoğunlaştırırken çok daha verimli olursunuz. 14. Yeni şeyler öğrenmekten çekinmeyin.

    O işte ne kadar uzun zamandır çalışıyor olursanız olun, yeni fikirlerle karşılaşma hevesinizi hep sürdürürseniz, başarılı olmak için elinizde hep en güncel araçlar olacak. 15. Günlük plan yapın.

    Feorge Harrison'un şarkısında söylediği gibi "Eğer nereye gittiğini bilmiyorsan, her yol seni oraya götürür." 16. Klavye kısayollarını bilin.

    Klavye kısayolları bilgisayarınızı daha hızlı kullanmanızı sağlar. 17. Makroları kullanın.

    Böylece tek tıklamayla birçok komutu çalıştırarak zaman kazanırsınız. 18. Mesai arkadaşlarınızla etkileşim içinde olun.

    Sağlıklı bir çalışma ortamında, mesai arkdaşlarınız sıkıldığınızda veya çözmeniz gereken bir sorun olduğunda moralinizi düzeltir. 19. Başkalarına yetki verin.

    Herşeyi siz yapmak zorunda değilsiniz. Gerçekten. 20. Bir zaman yönetim sisteminiz olsun.

    Böylece, bunalan ve bezmiş bir çalışan yerine stressiz ve verimli bir çalışan olursunuz. 21. Eğer bir e-posta 2 dakikada cevaplanabilecekse, hemen cevaplayın.

    E-postalarınızın gereksiz yere birikmesi strese neden olur. 22. 80/20 kuralını hatırlayın.

    Bu kuralın özü: yaptıklarınızın %20'si sonuçların %80'ini belirler. Yani, eforunuzun büyük çoğunluğunu o %20'lik kısmı yapmaya ayırmalısınız (daha az etkisi olan %80'e değil). 23. İşiniz başınızdan aşkın olduğunda e-postaları göz ardı edin.

    Böylece tamamen odaklanabileceğiniz bir iş zamanınız olmasını sağlarsınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler