Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocukların Evreni ve Evrimi Anlamasını Kolaylaştıracak, Hâlâ Raflardayken Mutlaka Alınması Gereken 11 Çocuk Kitabı

    Yaşama, evrene, doğaya, evrime dair merakını ve umudunu yitirmemiş yetişkinlere, telaşlı ve meraklı tüm çocuklara;

    Yaşam Ağacı

    Doğadan bu kadar uzaklaştığımız günlerin içinden geçerken, ağaçlar kesilir, ormanlar talan edilirken, çocuklara biyoçeşitliliği anlatmak için ihtiyacımız olan son sığınaklar kitaplar. İşte bu çeşitliliği çizimleriyle destekleyerek çocuklara sunuyor Yaşam Ağacı. Her türlü canlı yaşamını anlatan kitap, çocukların dünya üzerindeki değişkenliği anlayabileceği bir dile de sahip. Böcekler, yapraklar, ağaçlar, mantarlar ve tüm canlıların doğadaki devinimi çocuklara sade bir dille aktarılıyor.

    Gizem Çözen Kâşifler

    Zelal Özgür Durmuş'un evrim serisinden çıkan ilk kitabı. Gizem Çözen Kâşifler, gizemli bir yolculuğa çıkarıyor çocukları. Bu yolculuk bir evrim macerası. Çocukların günlük hayatının içerisinde maceralarla evrimi ilişkilendirebilecekleri keyifli bir davet.

    Yaşlı Dünya Güncesi

    Yazara ait serinin bir diğer kitabı. Aynı zamanda Yazılama Yayınevi'nin yine güzel bir hediyesi. Burada da çocuklara bir evrim macerası sunuluyor. Okurken canlanan güncenin içinde çocuklar hiç görmedikleri yerlere gidiyor ve farklı canlılarla tanışıyorlar. Yaşamın gittikçe tuhaflaşan bir yer olduğunu anlamalarıyla birlikte macera şekilleniyor.

    Kayra ile Kivi

    İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Kayra ile Kivi, bir bilim macerası. Çocukların telaşlı bir merak içerisinde akıp giden hayatlarına güzel bir gönderme gibi âdeta.

    ''Bu bir kuş mu? Büyük, tüylü kanatları nerede?''
    ''Neden bir kedi gibi bıyıkları var? Bir kivi kuş olamaz, olabilir mi?'' gibi sorulara yanıt arıyor.

    Zaman Bisikleti

    Çocukların hayatına dört tekerlekle giren bisiklet, hayatın hep bir dengede ilerlediğini anlamanın eğlenceli ve ilk adımı. Kahramanlarımız Yağmur ile Damla ise dünyanın başlangıcına yolculuk yapan bir bisiklet icat ediyorlar. Pedalları çevirdikçe zaman silikleşiyor ve günümüzden tam yüz yıl öncesine gidip ilk insanları görüyorlar. İlk durak Antalya'da Karain Mağarası. Çuka ile Anin de bu mağarada yaşayan iki kardeş. Yüz yıl öncesinde yaşayan iki kardeş ve günümüzde yaşayan iki kardeşin öğrenme ve buluşlarla dolu hikayesi Bilgin Adalı'nın serisinden ilk kitap.

    Büyümek İsteyen Goril

    Hayy Kitap'ın hayvan hikayeleri serisinden bir kitap. Yavru gorilimizin adı Pongo. Afrika'nın dağlarında, babasının sürüsüyle yaşıyor ve tek amacı büyüyüp babası gibi güçlü bir goril olmak. Bu yüzden yaşadığı ânın tadını biraz kaçırıyor Pongo. Bu sırada annesi ona bir müjde veriyor: Bir kız kardeşi olacak!

    Yazar Jill Tomlinson, bu yavru gorillerin günlük yaşamı üzerinden çocuklara doğayı, hayvanları ve hayatı anlatıyor. En keyifli kısmı ise bir goril ailesinin gözünden onları gözleyen insanların kendilerine ne hissettirdiklerine tanıklık ediyor olmak.

    Her Şeyin Öyküsü

    Kitap tam da adı gibi her şeyin öyküsünü anlatıyor çocuklara. Büyük patlamayla başlıyor ve patlamanın ardından evrenin genişlemesi, dışa doğru açılması, yıldızların, gezegenlerin ortaya çıkması, çocukları zorlamayan, net ve kısa cümlelerle anlatılıyor. Yazmadan geçmeyelim; dinozorlar ortaya çıkıyor ve kitabın çocukları en sevindiren bölümlerinden biri de bu.

    Kitabı, anlattıkları kadar cazip kılan en önemli şey; kısa cümlelerle birlikte çok etkileyici görseller kullanılmış olması. Her Şeyin Öyküsü üç boyutlu bir kitap. Yani patlamayı çocuklar gerçekten ''bomm'' yazısıyla açılan bir üç boyut görselleştirme ve hareketli tasarlanmış kapaklarla görebiliyorlar. Kitabın yazarı Neal Layton. Kâğıt mühendisliği olarak adlandırılan görselleştirme ise Corina Fletcher'a ait. ''Dinozorlar neden yaşamıyor?'' diye sormaya başlayan tüm çocuklar için tatmin edici bir öykü.

    Tek Kuyu

    İletişim Yayınları'nın Popüler Bilim Kitapları dizisinden çıkan Tek Kuyu, gezegenimizdeki tüm suların birbirine bağlı olduğunu anlatıyor. ''Anne babanızın sizi okula bıraktığı arabayı üretmek için yaklaşık 147,000 litre su gerekir'' ya da ''Hindistan'da bir sifon çekildiğinde, Türkiye'de banyo yaptığımız sırada harcanan su aynı yerden geliyor'' gibi bilgiler içeren kitabın görselleri de anlatılanları destekleyecek nitelikte. Bu bilgiler sayesinde çekici hale gelen kitap, dünyanın en önemli yaşam kaynağı suyun şaşırtıcı ve öğretici bir öyküsü.

    Kitabı okuduktan sonra çocuğunuzla suyu ihtiyacı kadar kullanması gerektiği üzerine sohbet edebilir ya da sokak hayvanları için bir kap su da siz bırakabilirsiniz. Neden olmasın?

    Evrim Atlası

    Evrim Atlası, bir çocuk kitabı değil. Ama bu listede yer almasının amacı yediden yetmişe herkesin dönüp okuyabileceği, faydalanabileceği özellikler taşımasından kaynaklanıyor. Denizlerde ortaya çıkan ilk mikroorganizmalardan günümüzün çok çeşitli canlılarına; bir zamanlar gezegene hükmetmiş dinozorlardan, insanın ilk atalarına kadar yaşamın evrimi ayrıntılı resimler ve fosil kanıtlar eşliğinde sunuluyor.

    Evrim Atlası, doğaya yönelik uluslararası bilimsel çalışmalarda öncü bir kurum olan ve dünyanın en önemli doğa tarihi koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Natural History Museum’un iş birliğiyle hazırlanmış. Bu kitaba çocuğunuzun ilkokul çağlarından itibaren başucunda yer verebilirsiniz.

    Yaşamın Evrimi

    Çocuklara, dünyanın değerini bilmek için onu anlamak gerektiğinden yola çıkılarak yazılan kitap, ''Gezegenimizi uçsuz bucaksız evrenin içindeki bu küçücük noktacığı tanıyalım'' diyerek başlıyor. Deneyler, karşılaştırmalı tablolar, on dakikalık bir piyes, aklınıza takılabilecek sorular ve sözlük bölümüyle zenginleştirilmiş, bilgi yüklü ve öğretirken gülümseten nitelikte. Yaşamın evrimini çocuklara eğlendirerek öğreten kitap, okuyucusuna Ayrıntı Çocuk yayınlarından ulaşıyor.

    Kumkurdu

    Kumkurdu, tek başına bir evrim kitabı değil. Ancak bu listede olmayı fazlasıyla hak edecek kadar evren, doğa, uzay ve insanın evriminden bahsediyor. Hem yetişkinlerin hem de çocukların mutlaka okuması gerektiğini düşündüğümüz bir üçleme: Kumkurdu, Daha Fazla Kumkurdu, Daha da Fazla Kumkurdu. Ailesiyle deniz kenarında bir evde yaşayan Zackarina adlı bir çocuğun bilge bir kumkurduyla kurduğu arkadaşlık ve ondan öğrendikleri üzerine şekillenen muhteşem bir öykü. Kumkurduyla tanıştığınızda dünyada hiçbir şeyin yok olmadığını, sadece başka bir şeye dönüştüğünü öğrenecek, çok naif bir dostluğa tanıklık ederek, bu bilge dostu çok seveceksiniz.

    "Evren her şeydir," dedi Kumkurdu. "Var olan her şey! Burada ve şimdi, o zaman ve orada. Aydınlık ve karanlık, galaksiler ve yıldızlar, gezegenler, kuyruklu yıldızlar, trampetler, kartallar ve ayılar ve bazen, bir pantolonun cebinde duran tozlu, kırmızı şekerlemeler."

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler