Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuklar Çizdikleri Resimlerle Ne Mesajlar Veriyorlar?

    Çocuklar tüm iç dünyalarını yaptıkları resimlerle anlatıyorlar.

    Çocuklar mutluyken neler çizer?

    Mutlu bir çocuğun resminde güneş vazgeçilmezler arasındadır. Annesinden yana sıkıntısı olmayan çocuklar güneşi çokça kullanır. Bulutlar çevresindeki sevdiklerini, çiçekler ise mutluluk ve huzuru sembolize eder. Dumanı tüten ev bir de rengarenk ise çocuk mutlu bir ortamda yaşadığını düşünüyordur.

    Mutsuz çocuğu çizdiği ev korkutucudur.

    Mutsuz çocuklar güneşe resimlerinde yer vermezler. Etrafında çiçekler bulunmayan, çirkin pencereli, siyah çatılı bir ev, güneşe izin vermeyen bulutlar, çocuğun ev yaşamındaki kavga ve huzursuzluklardan yana dertli olduğunu, sevgi dolu bir ortama özlem çektiğini belirtir.

    Evin reisi kim, merak eden çocuğun resimlerine baksın.

    Çocuklar en tarafsız gözlemcilerdir ve aileyi konu alan resimlerde evde sözü geçeni belirtmek için onu büyük çizerler. O evde kim güçlü görünüyorsa resimlerde de o diğerlerinden büyüktür.

    Çocuk kardeşini kıskanıyorsa...

    Kıskanan çocuk kardeşine resimlerinde ya yer vermez ya da annesiyle birlikte hep kendisini çizerken kardeşini uzağa yerleştirir.

    İçe kapanık çocuklar...

    Kafaların olduğundan küçük çizilmesi arkadaşlık kurmada zorlanmayı kapalı çizilen ağızlar ise yine çekingen bir yapıyı belirtir. Kollar gövdeye bitişikse bu da ilişki kurmada çocuğun sıkıntı çektiğine işarettir.

    Sosyal açıdan sorun yoksa...

    Çocuklar sosyal açıdan iletişimde zorluk çekmiyorlarsa kafaları büyük, kolları kocaman kocaman açık insanlar çizerler. Kendi ayakları üstünde durmak isteklerini ise geniş çizilmiş ayaklarla anlatırlar.

    Utangaçsa gözlerden anlaşılır.

    Gözler normalin dışında sağa sola kaymış veya aşağılara bakıyorsa bu çocuğun utangaç bir yapıya sahip olduğunu belirtisi olabilir.

    Saldırgan tavırlar...

    Kızgınlığını göstermek için kocaman ağızlar çizen çocuk adeta küfür eden insanlar yapar. Eller olduğundan daha büyükse bu dış dünyaya karşı saldırgan duygulara sahip olduğunu gösteren çocuk, azar yemekten bıktıysa kulaksız insanlar çizerek bunu anlatır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler