Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocukken En İyi Dostlarınız Onlardı: Favori Oyuncaklarınız Hakkında Bilmediğiniz 8 İlginç Gerçek

    Barbara Millicent Roberts ismi size de bir şey ifade etmiyor değil mi? :)

    1. Twister

    1966 yılında Charles F. Foley ve Neil Rabens tarafından icat edilen, vücudumuzu şekilden şekile sokan, defalarca 'çocuklar için fazla bir seksi oyun' yakıştırmasıyla haberlere düşen Twister; bir ara hiç satmıyordu! Hattâ ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden biri olan Sears, 'hiç satmıyor ki kardeşim!' diyerek Twister'a raflarında yer vermeyi reddetmişti.

    Dönemin en ünlü TV sunucularından Johnny Garson, oyunu TV programına taşıdı ve o yılların seks sembolü kadınlarından Eva Gabor ile birlikte oynadı. Bu ansız gelen reklam, Twister satışlarının patlamasına ve 2000'li yıllarda dahi favori oyuncaklardan biri olmasına sebep oldu.

    1. Barbie

    Barbie'nin tam adı: Barbara Millicent Roberts :)3. Ken

    1993 yılında yayınlanan bu Ken bebeğin adı Earring Magic Ken (Küpeli ve Sihirli Ken).

    Küpesi, mor kıyafetleri ve halka kolyesi ile eşcinsellere hitap eden bu Ken modeli, tüm zamanların en çok satan Ken bebeği! Bir başka enteresan nokta ise, üretici firma Mattel'in ''Küçük kızların eline gay bir oyuncak bebek vermek büyük bir hataydı.'' diyerek tüm Earring Magic Ken'leri geri alıp paraları iade etmesi... 4. Bay Patates Kafa

    Hasbro firmasının yıllarca kaymağını yediği Bay Patates Kafa, aynı zamanda televizyonlarda reklamı yayınlanan ilk oyuncak!

    1952'de yayınlanan TV reklamını izlemek için tıklayın.

    1. Little Tikes

    Markası Little Tikes olmasa da ayaklarımızı altından dışarı çıkartıp araba sürer gibi yaptığımız bu oyuncak arabalar bir zamanlar hepimizin favorisiydi. Hattâ hatırlar mısınız? Akülü arabalar çok pahalıydı, ona sahip olan çocuklar çok şanslı sayılırdı.

    Hattâ yol kenarlarında çocuklara akülü araba kiralayan herifler olurdu!

    Neyse, Little Tikes'ın Cozy Coupe adlı modelinin 1991 yılında Amerika'da Honda Accord ve Ford Taurus'u geride bırakarak Yılın En Çok Satan Arabası ödülünü aldığını biliyor muydunuz? 6. He-Man

    Çizgifilm değil, oyuncak... Hattâ çizgifilmden bile önce, oyuncak!

    Mattel'in ürettiği He-Man, Toys 'R' Us yöneticilerinin firmayı ''Çizgifilmi olan oyuncaklar daha çok satıyor!'' diye zorlaması ile çizgifilme çevrildi. Önce oyuncağı vardı yani :) 7. Lego

    Lego Şirketi, üniversitede Matematik 101 dersi görmüş herkesin yanıtlayabileceği, ama yanıtlamaya kasmayacağı soruyu yanıtladı:

    8 çıkıntısı olan lego parçalarından 6 tanesi ile toplam 915.103.765 farklı kombinasyon yaratılabilir.8. Play-Doh

    Play-Doh aslında 2. Dünya Savaşı öncesinde ve esnasında duvar kağıtlarını temizlemek amacıyla kullanılan bir maddeydi. O dönemler evler kömürle ısıtılıyor, duvar kağıtlarının üzerinde is kalıyordu, duvar kağıtları Play-Doh ile temizleniyordu. 1930'da yaratılan Play-Doh, 1950'lere gelindiğinde bu işlevini yitirdi: Evler doğalgaza geçti, su ve sabunla silinebilen duvar kağıtları piyasaya sürüldü.

    Play-Doh'un mucidinin yeğeninin aklına bir fikir geldi sonra: ''Neden bu maddeyi oyuncak diye satmayalım ki?''

    ---

    Kaynaklar: Nydailynews.com, Education.lego.com, He-man.org, Littletikes.com, Buzzfeed.com, Cnynews.com, Web.archive.org, Chicagoreader.com, Barbiemedia.com, Wikipedia.org, Usatoday.com & Mentalfloss.com

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler