Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Büyükçekmece'nin Son Yeşil Kalesi Albatros'u Savunmak İçin 5 Neden

    Büyükçekmece Belediyesi’nin satışa çıkarıp yerine otel yapmayı planladığı ancak halkın direnişiyle karşılaşan Albatros Parkı bu hafta belediye tarafından çitlerle çevrildi.

    Etrafı çitlerle çevrilen parkın kapısına kilit de vuruldu. Büyükçekmece Belediyesi çalışanları iş makineleriyle Albatros Korusu’ndaki ağaçları sökmeye geldi.

    Diren Büyükçekmece ve bölge halkının da direnişiyle geri adım atan belediye yine rantın peşine düşebilir.

    Koruyu çit, zincir, jilet dikenli tellerle halka kapatan Belediye dün de Albatros’a iş araçlarıyla gelerek sabahın erken saatlerin de 15 civarı ağacı söktüğü belirtiliyor.

    Bölgenin en yeşil yerini sökmek isteyenlere karşı neden Albatros'u savunmanız gerektiğini belirten 5 madde sıraladık...

    1-ANAP'tan AKP'ye ondan CHP'ye bir ranttır belediye işi

    90'lı yıllarda turizm bölgeleri olarak ANAP tarafından satılan sahillerimiz bugün AKP ve CHP güdümünde yok oluyor. Belediyelerin yaşanacak denizi görecek bir sahil bırakmaması üzerine İstanbul'un son kalan denize girilebilir sayfiye yerlerinden ve yeşilliklerinden Albatros'a sahip çıkmak gerekiyor. 2-Yürüyüş yolu ve parklar ranta gidiyor

    Bölgeye yapılacak otel hem yürüyüş yolunu hem de çocuk parklarını iptal edecek.
    3-Kişi başına düşen en büyük yeşil alan Büyükçekmece'de

    Yüzölçümü ve nüfus yoğunluğu az olduğu için kişi başına düşen yeşil alan sayısı İstanbul'un en fazla olan bölgelerinden biri de olsa bu sayı azaldıkça bu bölge kuraklaşacak ve tarımcılığın yoğun olduğu Büyükçekmece'nin bu damarı kesilecek.

    4-Albatros bölgenin sembol yeridir

    1970'lerden sonra Albatros’un halka açılması ile birlikte; bölgeye giriş serbestleşmiş, okullar sene sonu pikniklerini- etkinliklerini burada yapmış, içindeki parklarda çocuklar oynamış; sahilinden serbestçe denize girilmiştir.

    Albatros özellikle halka açıldıktan sonra; Büyükçekmece'de yaşayan herkesin hayatında izler bırakmış; Büyükçekmece ruhunun sembol yerlerinden biri olmuştur.

    5-"Nöbete çağırıyorlar"

    "Biz Büyükçekmeceliler olarak, yeşil alanlanımızı, deprem toplanma bölgemizi, kısacası nefes almak için elimizde kalan son yeri korumak istiyoruz. Büyükçekmece belediyesi tarafından defalarca satılmaya çalışılan Albatros alanı için yaklaşık 2 yıldır mücadele ediyoruz. Son zamanlarda belediyenin bölgedeki ağaçları yok etmeye başlaması, yok edemediği ağaç için zarar vermesi, alanı mıcır ile kaplayıp otopark olarak işletmesi sonucu, tekrar bu yeşil alan halkın olmalı ve "Yeşil" kalmalı diyoruz. Son iki hafta içerisinde iki kez iş makinelerince ağaçların sökülmesi arkadaşlarımızın kendisini iş makinelerinin önüne siper etmesi ile engellendi. Alanın etrafı çitlerle çevrilerek halka kapatıldı, bu da yetmezmiş gibi jiletli teller ile güçlendirildi.

    Her türlü iletişim çabamıza "orası satılacak, siz bir avuç çapulcu bunu engelleyemeyeceksiniz" şeklinde yanıt veren belediye başkanına; burasının yeşil alan olarak halka kazandırılması gerekliliğini tekrar hatırlatmak, ve konuya halkın ilgisini çekmek için bu haftasonu alanda bir kamp etkinliği düzenliyoruz. Şarkılarımız, tiyatro oyunlarımız, yarışmalarımız ve burayı korumak için tüm irademizle orada olacağız. Sizlerden de bu konuyu tüm halka duyurabilmek için destek istiyoruz." dediler.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler