Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Taş Bebeğin Keşfi Tarih Kitaplarını Baştan Yazdıracak

    Bu tuhaf bebek insan evrimindeki tahmin edilen tarih cetvelini yerinden sarsacak nitelikte .

    Bilim adamlarının da kafası karıştı.

    1889 yılında Nampo'da yapılan kazılarda ortaya çıkan bu tuhaf bebek bilim adamlarının gerçekten kafasını karıştırdı. Bunun en önemli sebebi bu bebeğin dünya yüzeyinden 97.6 metre (320 feet) altında olmasıydı. Bu bebeğin, insanın ırkının ortaya çıktığı kabul edilen tarihten önemli ölçüde eski bir tarihte yapılmış olması bilim adamlarını bu bebeği hangi tarihi konuma yerleştirecekleri konusunda zora soktu.

    İnsanlık tarihi bizim düşündüğümüzden çok daha eski olabilir mi?

    Kazıda çıkarıldığı derinliğe ve yapılan araştırmalara bakılarak buzul çağına ait olduğu düşünülen bu bebeğin 2 milyon yıl önce yapıldığı düşünülüyor. Bu önemli sonuç insanlık tarihinin 200.000 yıl önce başladığı kanısını yıkacak gibi gözüküyor. Bu bir sanatçıya ait!

    Bu bebeğin yarısı kilden diğer yarısı kuvarstan oluşuyuor. Üzerindeki geometrik işaretlere bakılarak bazı bölgelerde mücevher izleri olabileceği de tahmin ediliyor. İşin uzmanlarının da söylediği gibi "Bu kesinlikle bir çocuk işi değil, bunu bir sanatçı yapmış olmalı!" Eğer bu bebek insan değilse o zaman ne olabilir?

    Bilim adamları bu heykeli başka hiç bir hominidin (insanımsı canlının) yapamayacağını tahmin ediyor. Bu eser ilk bakışta çok profesyonel gözükmese de bilim adamları bebekteki sağ kolun sonradan yapıştırılmasıyla birleştirildiğini keşfetti. Bir mağara adamı için fazla ustaca!

    Elbette bu bebekle ilgili bilinen insan evrimine yönelik bazı hipotezler mevcut. Bunlardan bir tanesi, bu bebeğin yarılan kayaların arasındaki çatlaklardan ilerleyerek bu seviyeye indiği yönünde.

    Her halükarda bu bebek arkeoloji alanına etkileyici bir bakış kazandırdı. Yine de bazen bir oyuncağın topraktaki yeri farklı etmenlerden dolayı yanılış ipucu verebilir. Ayrıntılı bilgi ve içeriğin aslı için :

    http://earthweareone.com/the-discovery-of-this-stone-doll-could-literally-rewrite-the-history-books/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler