Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Brüksel’de Peş Peşe Bombalı Saldırılar

    Brüksel Havalimanı’nda iki patlama, şehir merkezinde ise bir patlama meydana geldi. Saldırılarla ilgili haberler gelmeye devam ederken yakın zamanda gerçekleşen diğer saldırıları da hatırlamakta yarar var.

    Yakın zamanda dünyanın birçok bölgesinde gerçekleşen terör saldırıları gündemi oluşturuyor. Özellikle Charlie Hebdo saldırısı ile başlayan süreç, bugün Brüksel’de yüzünü gösterdi. Terörün yine can aldığı Brüksel Havalimanı’nda gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili henüz net bir açıklama yok. Görgü tanığı ifadelerinden ve haber ajanslarından gelen haberler birbiriyle bazı noktalarda çelişse de, en az iki kişinin hayatını kaybettiği ve havalimanında iki patlamanın meydana geldiği, şu ana kadar netleşen bilgiler.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dört gün önce “Ankara’da patlayan bombanın şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel’de patlamaması için hiçbir sebep yok” cümlesini kurmasının hemen ardından gerçekleşen saldırılar, oldukça büyük etki yarattı.

    SKY muhabiri Alex Rossi’nin “Güçlü patlamalardı, binanın titrediğini hissettim” ifadeleriyle patlamayı anlatıyor. Havalimanında gerçekleşen bu saldırıların ardından ise şehir merkezinde bir patlama meydana geldiği, haber ajansları tarafından duyuruldu.

    Daha önce neler olmuştu?

    2015 yılının başlarında Fransa’da Charlie Hebdo isimli mizah dergisine yapılan saldırıyı IŞİD’in üstlenmesiyle başlayan geniş süreç, Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülkeyi etkiledi.

    Avrupa’da saldırılar Charlie Hebdo ile sınırlı kalmadı. Fransa’da 2015’in son aylarında gerçekleşen en büyük sistematik saldırılardan biriyle 100’den fazla insan hayatını kaybetti. Bununla birlikte Türkiye’de de sular 2015’te IŞİD saldırılarıyla durulmadı. Suruç’ta gerçekleşen patlamanın 30’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olması gibi birçok önemli saldırı, gözümüzü terörden ayıramamamıza neden oldu. IŞİD, gerçekleşen birçok saldırıyı üstlendi.

    2016 yılında da bu saldırılar devam etti. Yakın zamanda İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen ve beş kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili olan kişinin IŞİD üyesi bir Türk olduğunun açıklanmasının etkileri sürerken, acı haberler Belçika’nın başkenti Brüksel’den geldi. Avrupa Birliği’nin kalbi olarak tanımlanan Brüksel’de gerçekleşen saldırılarla iglili henüz açıklama yapılmazken ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı.

    Peki Belçika nasıl bir ülke?
    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler