Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bitkisel Zayıflama Yöntemleri

    Fazla kilolarınızın sizi hem psikolojik hem de fiziksel olarak bunaltmasından sıkılmadınız mı? Kilo vermek için yıllardır çabalayıp durmaktan yoruldunuz…

    BİTKİSEL ZAYIFLAMA İPUÇLARI

    Pegarose.com ekibi olarak bitkisel zayıflama konusunu anlatacağımız bu yazı ile sizi bu dertten kurtulmaya davet ediyoruz. Vereceğimiz bitkisel çay tarifleri ve önerileri ile hayalinizdeki kiloya kavuşarak yazın bu son güzel günlerine dilediğiniz beden ölçülerinde veda edin.

    Bilmeniz gereken en önemli ipucu; zayıflamak için metabolizmanızın hızlanması, bağırsaklardaki kabızlığın veya hazımsızlık sorunlarının giderilmesinin gerekli olduğudur. Ayrıca bitkisel zayıflama yöntemlerinde kullanılan bitki çaylarının kullanım sürelerine ve yan etkilerine dikkat edilmezse işe yaramak yerine tersi etkiler gösterebilir.

    Ayrıca tüm bitki çaylarını denemeden önce yan etkilerini araştırmalı, hamilelik ve emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz:
    Bitkisel Zayıflama Çayı

    Doğanın insan hayatındaki mucizeleri saymakla bitmez. Bunlardan bir tanesi de envai çeşit şifayı içinde, tohumlarında, yapraklarının arasında saklayan bitki türleridir. Doğanın bize sunduğu bu güzel bitkilerle her türlü sağlık problemine yardımcı olunacağı gibi zayıflama konusuna da derman bulunur. Tıpkı birazdan formüllerini paylaşacağımız bitki çayları gibi.

    Bitkisel zayıflama ilaçları için bir uyarı olarak, bitkisel zayıflama ürünü olarak pazarlanan ve bitkisel zayıflama hapı, bitkisel zayıflama kapsülü ya da bitkisel zayıflama ilacı adı altında satılan her türlü ürünü doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanmamanızı önerip gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz çaylarımızın tariflerine geçiyoruz.

    Bitkisel Zayıflama Çayları ve Tarifleri

    Yukarda belirttiğimiz gibi doğa insanın her zaman yanında olduğunu, zayıflamaya yardımcı olan, kilo kontrolü sağlayan, metabolizmayı hızlandıran ve kalori harcamasına yardım eden bitki çayları ile de kanıtlar.

    Ancak daha önceki pek çok yazımızda paylaştığımız gibi, bu bitkisel zayıflama yöntemlerinden fayda sağlayabilmek ve bitkisel zayıflama çaylarının işe yararlılığını arttırabilmek için düzenli bir diyet programını uygulayıp, disiplinle spor yapmanız gerekir.

    Tabii, her bitkisel üründe olduğu gibi zayıflama çaylarının da yan etkileri olabileceğini hatırlatalım. Mesela kafein içeren çaylar uykusuzluk ya da ve çarpıntı yapabilir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Yağ yakıcı kahve nasıl yapılır?

    Yeşil Çay

    İçeriğinde bulunan kafein nedeniyle gece saatlerinde içilmemesi, hamilelik ve emzirme döneminde de kullanılmaması gereken yeşil çay metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermek konusunda en başarılı olanlarından bir tanesidir. Ayrıca içeriğinde bulunan yüksek oranda antioksidan toksinlerin vücuttan atılma sürecini hızlandırır ve kafein içeriğiyle gün içinde kaybedilen enerjiyi arttırır. Yeşil çayın bu etkilerinden faydalanmak için şekersiz içmelisiniz. Bir fincan için bir çay kaşığı yeşil çay klorsuz suda su 2-3 dakika demlenerek hazırlanır.

    Atkuyruğu bitkisi

    Bu bitki idrar sökücü özelliği ile bilinir. Vücuttaki yağ dokularının kolaylıkla erimesini sağladığı söylendiğinden zayıflamak için önerilmektedir. Bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış bitki bir su bardağı içerisindeki kaynamış suya koyup 15-20 dakika bekledikten sonra süzülerek aç karnına içilebilir. Günde 3-4 bardaktan fazlası önerilmez.

    Oolong Çayı

    Tıpkı siyah ve yeşil çay gibi “camellia sinesis” bitkisinin yapraklarından elde edilir ve bu sebeple de zayıflama konusundaki işlevi aynıdır; metabolizmayı hızlandırmak. Böylece yağın sindirimi kolaylaşır. Yine demleme usulü hazırlanan bu Oolong çayı, yemeklerden sonra tüketilmelidir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Hızlı yağ yakan ve kilo verdiren çay tarifleri

    Mate Çayı

    Pek az duyulmuş bu bitki piyasada satılan her bitkisel çay karışımında kullanılır. Metabolizmayı ve sindirimi hızlandırır. Ancak içinde bulunan kafein nedeniyle uykusuzluk, çarpıntı ve bulantı yapabilir.

    Maydanoz Çayı

    Vücudun su toplamasını önleyen ve vücuttaki ödemin atılmasını sağlayarak şişlikleri azaltan bu çay için 2 yemek kaşığı limon suyu ile 16 adet maydanoz sapı, yarım bardak su katılarak rondodan geçirilir. Hazırlanan çay, 15 gün boyunca her sabah yarım bardak tüketilir. Akabinde bir hafta ara verip işlem tekrar 15 gün uygulanır.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Ebru Şallı’nın göbek eritme diyeti

    Nane Çayı

    Nane çayı, Yeşil çay ya da diğerleri gibi direk zayıflama etkisine sahip değildir ancak sindirim sırasında oluşan gaz ve şişliği aldığı için kullanılmasında fayda vardır. Yeşil çayla karıştırarak da kullanılabilir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: 14 Günlük Sıfır Göbek Diyeti

    Biberiye Çayı

    Biberiye sindiriminizi düzenler ve kan dolaşımınızı hızlandırır. Ayrıca iyi bir canlandırıcı olan biberiye zayıflamanın yanında cildinizin sıkılaşmasını da sağlayacaktır. 2 çay kaşığı biberiyeyi bir çay fincanı kaynar suda 10 dakika beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Tatlandırmak için tarçın ve limon kullanabilirsiniz. Biberiye çayı yemeklerden sonra bir bardak tüketilmelidir.

    Zencefil Çayı

    Bu çay kan şekeri seviyesinin korunmasına yardımcıdır dolayısıyla öğünler arasındaki tokluk hissini uzatarak bu özelliği ile zayıflamayı kolaylaştırır. Haricinde zencefil sindirim sorunu çekenlere ve mide ağrısına karşı da önerilir. Çayı toz ya da tane zencefil kökünden hazırlayabilirsiniz. Toz zencefil için; 1 bardak suya 1 çay kaşığı ölçü kullanmak yeterlidir.

    Taze zencefil için de 1-2 dilim kabuğu soyulmuş zencefili 1 fincanlık kaynamış suya kâfi gelir. Kaynamış suya atılan bitki kısık ateşte 15 dakika bekletilerek içilir.

    Bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: Tembeller için en kolay kilo verme yöntemleri

    Kekik Çayı

    Sağlıklı zayıflama konusundaki en mucize bitki kekiktir. Kekik, sindirim sorunlarının giderilmesi için olduğu kadar metabolizmanın hızlanmasında da katkı sağlar.

    1 su bardağı içerisine 1 çay kaşığı taze kekik klorsuz suda demlenerek içilebilir. Şayet kurutulmuş kullanacaksanız yarım çay kaşığı tercih etmelisiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler