Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bırakın Dağınık Kalsın! Dağınık İnsanların Daha Yaratıcı ve Üretken Olduğu Kanıtlandı.

    Derli toplu insanların daha organize, daha iş bitirici olduğunu düşünüyorsanız yanlız değilsiniz. Üzülmeyin toplumun büyük çoğunluğu da sizinle aynı şekilde düşünüyor. Ancak bilim adamları tam tersini söylüyor, dağınık insanlar daha yaratıcı ve üretken!

    Einstein bile demiş: Eğer dağınık bir masa dağınık bir aklın işaretiyse, boş bir masa neyin işaretidir?

    Eric Abrahamson ve David H. Freedman, A Perfect Mess: The Hidden Benefits of Disorder adlı kitaplarında dağınık insanların hayal güçlerinin daha gelişmiş olduğunu belirterek: "Daha gelişmiş bir hayal gücü de sizi daha yaratıcı ve üretken kılmakta. Dağınık bir masada acil işler size yakın, vadeli işler ise daha uzakta durur. Bu da kişilerin daha kolay organize olmasına ve işlerin sırasını doğru şekilde ayarlamasını sağlar." diyerek aslında dağınıklığın sandığımız kadar kötü olmadığını gösteriyorlar.

    Bir başka çalışmada ise Minessota Üniversitesi'nden Kathleen Vohs 48 kişilik bir grubu ikiye bölerek bir pinpon masasını başka ne işlerde kullanabileceklerinin listesini çıkarmalarını istiyorlar.Gruplardan biri dağınık, diğeri ise derli toplu bir odada tutuluyor. Araştırma sonucunda iki grup da aynı sayıda öneriyle gelmelerine rağmen dağınık odada tutulan grubun getirdiği öneriler çok daha yaratıcı ve yenilikçi bulunuyor.

    Dağınıklık insanı yaratıcı tutar, neyi nereye koysam nerden bulsam diye düşünmek beyninizdeki rutinleri dağıtır, risk almaktan korkmamanızı sağlar.

    Risk almanın mümkün olmadığı sağlık, finans gibi alanlarda bu çok tercih edilecek bir durum olmasa da; Ar-GE, Reklamcılık, Start-up şirketler gibi daha birçok alanda yeni ve üretken olmanın gerekliliği belki de çalışanları ve ofisi iki dirhem bir çekirdek tutmamaktan geçiyordur? Evren de dağınık seviyor; bırakalım termodinamiğin kuralları konuşsun.

    Fiziksel olarak entropiyi daha iyi anlamak gerekirse şu örnekler verilebilir: Canlılar belli bir andan sonra ölürler, bilgisayarlar eskirler ve evrendeki düzensizlik sürekli olarak artma eğilimindedir. Bilim adamları düzensizliği entropi adı verilen nicelik ile ölçerler. Sistemlerdeki düzensizlik arttıkça, entropi de ona paralel olarak artar. Yani evren de bırak dağınık kalsın diyor, kanun bu!

    Dağınık insanlar tembel olarak algılansa da evrendeki her icat da bir tembelin işini daha kolay yapmasını istemesi ile ortaya çıkmadı mı?

    JK Rowling, Roald Dahl, Alan Turing, Albert Einstein, Steve Jobs gibi ünlü isimlerin de dağınıklıkları dillere destan.

    E zaten bu isimlerin yaratıcılıklarını da sorgulamayalım di mi? Yani aslında dağınık olmak sizin "default" modunuz, o yüzden de kendinizi özgür bırakın. O yatağı düzenlemez, o masayı lekesiz tutmazsanız bu o kadar da dünyanın sonu değil. Sürekli nereyi toplasam, nasıl düzenli tutsam kaygısı taşımayan insanların zihinleri çok daha özgür ve dolu olduğundan daha çok iş bitirebilme, daha yeni fikirler üretebilme ve aynı anda daha fazla işi başarmakta. Böylece dağınıklık aslında bir nevi bizi özgür kılmakta.

    O nedenle siz de bırakın dağınık kalsın!

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler