Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Üniversiteyi ve Üniversite Yaşamını Değerli Kılan 7 Ayrıcalık

    Hayatın en önemli ve keyifli günlerinin yaşandığı bir dönem üniversite. Ne arkadaşlıkları biter ne de anıları. Aynı zamanda da eğitimin önemli dönemeçlerinden biri. Tabii her üniversitede yaşanan durum da aynı değil. Seçilen okul tüm yaşadıklarınızı ve sonraki hayatınızı doğrudan etkiler. Bu süreci daha da ayrıcalıklı kılmak istiyorsanız üniversite seçiminde şunlara önem vermelisiniz;

    İş imkânlarına sahip olması

    Artık üniversite mezunu olmak yetmiyor. Hangi üniversitede okuduğunuz ve bölümünüzün sizi geçerli bir iş sahasına hazırlaması da önemli. Okuduğunuz üniversitenin sizi son gün kapıdan uğurlaması büyük bir dezavantaj; bunun tersini yerine getiren üniversiteler de var. İş bulmak kadar iş kurmanın önemine inanan, sizi okul sonrası da destekleyen... Tercihinizi yaparken bunu gözetmelisiniz.

    Akademik kadro

    İyi eğitim almanın yolu, iyi eğitimcilerden geçiyor. Üniversitenin yurt dışı deneyimli ve çeşitlilik barındıran akademik kadrosu, öğrencilere eğitim alanında doğru çalışmalar yaptırırken yeni bakış açıları da kazandırır. Dünya standardında saygın üniversitelere benzer şekilde, az sayıda öğrenciye bir öğretim görevlisi oranına sahip bir üniversite eğitimin kalitesini yükseltecektir.

    Burs skalasının geniş olması

    Tercihiniz vakıf üniversite ise, üniversitenin öğrencilere uygun, çok çeşitli burs imkânları sunuyor olması öğrenciler için büyük avantaj. Sadece girişte değil öğretim hayatı boyunca başarı, çalışma ve spor burslarının olması öğrencilerin sahip olduğu özel yeteneklerini değerlendirebilmesine fırsat tanır.

    Öğrenci kulüpleri

    Öğrenci hayatını eşsiz kılan şeylerden biri de şüphesiz öğrenci kulüpleri. Hem yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz, hem de sosyalleşebileceğiniz öğrenci kulüpleri üniversite yaşamanın en önemli parçası. Öğrenci kulüpleri, kendi ilgi alanlarına göre faaliyette bulunurken paylaşmayı, kendi kararlarını oluşturmayı ve sorumluluk alarak çalışma alışkanlığını kazandırıyor.

    Fiziki ve sosyal şartlar

    Üniversite öğrencisini hem sanatsal hem de sosyal anlamda destekleyecek fiziki ve sosyal koşulların olması, konferans salonları, teknolojik alt yapıya sahip derslikleri ve kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri ile hem doğanın içinde hem de şehrin içinde kampüsler iyi bir üniversitenin olmazsa olmazlarından.

    Yenilikçi girişimler ve iş birlikleri

    Okul ve sanayi arasında kuvvetli, etkin ve nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen iş birlikleri olması öğrencilerin fazlasıyla işine yarayacaktır. Temel ve uygulamalı alanlarda araştırma geliştirme iş birlikleri ile öğrencilere staj ve iş imkânları gibi destekleri sağlar. Öğrencilerin yaratıcı düşünme, yenilikçi girişimlere dönüştürme yetkinliklerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen stratejik iş birlikleri, uzun soluklu bir iş hayatı için çok doğru bir başlangıç olabilir.

    Eğitim öğretimde yenilikler ve farklılıklar

    Bunu dünyaya ayak uydurmak ve dünyada gelişen eğitim modellerini ülkemizde uygulamak olarak da okuyabiliriz. Üniversitenin bünyesinde bulunan inovasyon (yenileşim) ve girişimcilik merkezi yapıcı, yaratıcı, üretken bireyler yetiştirme alanında bilimle tasarım, teknolojiyle sanat iç içe; takım çalışmaları, sosyal girişimcilik projeleri, eğitim programları, sektörel ve uluslararası iş birlikleri ile hayat bulur.

    Tüm bu fırsatlar Işık Üniversitesi'nde seni bekliyor

    Işık Üniversitesi, öğrencilerini dünya sahnesinde kendi ayaklarının üstünde duran, sorumluluk sahibi iyi meslek insanları ve aydınlar olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. 130 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı geleneğinin geleceğe uzanan yüzü olan Işık Üniversitesi, üretken, yapıcı, yaratıcı mezunlar vermek üzere özgür, çağdaş, bilimsel ve dünyanın saygı duyduğu son eğitim yöntemleriyle, sektörle iç içe, uluslararası ilişkilerle güçlü bir üniversite.

    Keşfetmek için tıklayın

    . ![]()


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler