Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Küs Bir Barışık Olduğumuz İsrail Hakkında 22 Çok Acayip Bilgi

    En büyük köpek mezarlığından tutun da kadınların askerlik durumlarına (!) kadar hepsi çok enteresan bilgiler bunlar ama özellikle sondaki oluşum bizi çok şaşırttı...

    Mavi Marmara olayı ile aramızın bir hayli bozulduğu fakat sonradan yapılan ticari antlaşmalar ile şu an dost konumundaki İsrail...

    Biz bu içerikte İsrail hakkındaki genel geçer bilgiyi, diplomatik ilişkileri es geçip size ülke hakkında 22 acayip bilgiyi listeledik.

    En büyük köpek mezarlığından tutun da kadınların askerlik durumlarına (!) kadar hepsi çok enteresan bilgiler bunlar ama özellikle 1 numaradaki oluşum bizi çok şaşırttı...

    İsrail yüz ölçümü bakımından dünyadaki en küçük ülkelerden biridir. En doğu noktasından koşmaya başlasanız yaklaşık 2 saat sonra Batı sınırına ulaşabilirsiniz.

    Ülkede aşırı zayıf mankenlik yapmak yasak. Bunun sebebi "manken hastalığı" olarak bilinen, aşırı zayıflamayla kendini gösteren Anoreksiya nervoza hastalığını engellemek.

    Ülkenin ordusunu diğer ordulardan ayıran çok acayip bir özelliği var; kadınlar da erkekler gibi zorunlu askerlik kapsamındalar.

    Suikaste uğrayan Kennedylerin küçük olanı (Robert F. Kennedy) İsrail yanlısı politikası yüzünden Bir Filistinli tarafından öldürüldü.

    Ülkenin başkenti olan Kudüs psikoloji kitaplarına giren bir sendromun sebebi; Kudüs Sendromu.

    Kudüs sendromu, dünyanın bu coğrafyasında turistlerin kapıldığı bir tür yerel mental rahatsızlıktır. Turistler Kudüs sendromu ile başka bir varoluş boyutuna geçerler. Yılda 50-200 arası turist bu sendroma kapılır. Aniden kutsal kitaplardaki özellikle de incildeki kişilerden biri olduklarına ya da zamanı geldiğinde İsa'nın geleceğine veya tanrının yeni emirlerini onlar aracılığıyla yollamış olduğuna inanırlar. Kadınlar arasında popüler olan meryem ana rolünü üstlenir. Erkeklerin ise alabilecekleri roller daha çeşitlidir. En revaçta olanları İsa ve vaftizci Yahya'dır.İsrail'de, 1963 yılında bulunan bir kavanozun içinde tam 2000 yaşında tohumlar bulundu. 2005 yılında dikilen tohumlar sayesinde nesli çoktan tükenmiş olan bir hurma ağacı filizlendi.

    Pakistan'ın pasaportlarında "Bu pasaport İsrail hariç tüm ülkelerde geçerlidir" yazısı yazmakta.

    Ülkenin İbranice ve Arapça olmak üzere 2 resmi dili vardır.

    1997 yılında, Tatyana Suskin adındaki Rus uyruklu yahudi bir kadın, Hz. Muhammed'i domuz olarak tasvir ettiği için "dini provokasyon" nedeniyle mahkeme tarafından cezalandırıldı.

    Her yıl Kudüs'e "tanrıya" yazılmış binlerce mektup gelir.

    Ülkenin banknotlarında görme engelliler için "Braille alfabesi" (körler alfabesi) kullanılır.

    Tadı nasıldır bilemiyoruz lakin İsrail'de "humuslu dondurma" yiyebilirsiniz.

    İsrail'in ilk başbakanı David Ben-Gurion ateisti.

    Tarihin en eski şehirlerinden biri olan Başkent Kudüs 23 kere kuşatılmış, 2 kere tamamen yok edilmiş ve toplamda 44 kez el değiştirmiştir.

    Zamanın Cumhurbaşkanı Enver Sedat önderliğinde İsrail ile ilk barış yapan ülke Mısır'dır. Bu olaydan sonra Mısır Arap Birliği'nden atılmış, Sedat ise öldürülmüştür.

    Ülkede Dünya Ticaret Merkezi faciasından sonra, yıkıntıların kalıntılarından bir 9/11 anıtı yapılmıştır.

    Dahi fizikçi Albert Einstein'a İsrail Cumhurbaşkanlığı teklif edilmişti. Fakat fizikçi kabul etmedi.

    Ülkenin kıyı şeridi 273 km olmasına rağmen 137 tane plaj bulunur.

    Tıpkı İngiltere ve Yeni Zelanda'da olduğu gibi İsrail'in de "yazılı bir anayasası yoktur".

    Sahil şehri olan Aşkelon'da antik dünyanın en büyük "köpek mezarlığı" bulunmakta.

    İsrail Devleti'ne karşı olan tek "yahudi" oluşum vardır; Neturei Karta. Siyonizm karşıtı bir ortadoks cemaati olan bu oluşum, İsrail'in Filistin'i işgal ettiğini savunur.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler