Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Eşek Kadar Yüksek Ve Sesi Bir Aslanınki Kadar Güçlü: Tibet Mastifi

    Gezgin Marco Polo'nun Tibet Mastifi için yaptığı tanımın bu (başlıktaki tasvir) olduğu söylenir. Son derece iri bir köpek çeşidi olan Mastiflerin bir cinsi olan Tibet Mastifi, Mastiflerin kaynağı olan Tibet köpeklerinden evrimleştirilmiştir. Başarılı bir çoban köpeği olan Tibet Mastifi, sürüyü leopardan dahi koruyabilir. Köy ve ıssız yerler için en iyi bekçidir. Fakat eğitimleri çok zordur.

    Genellikle boynundaki aslanın yelesini andıran yelesiyle tanınan ve bazen aslan yeleli tibet köpeği de denen bu Mastif türü, günümüzde bekçilik ve çoban köpeği amacıyla değil, özellikle Çin ve ABD'de zenginlik göstergesi olarak kullanılmaktadır. Normal piyasa değeri yavrular için 10 bin Amerikan Doları civarında olan bu çeşidin bir bireyi, "Büyük Sıçrama" isimli Tibet Mastifi, 2011'den bu yana satılan en pahalı köpek unvanını korumuştur ve satış değeri tam 1,5 milyon dolardır! Bu kadar yüksek para verilmesinin nedeni, Büyük Sıçrama'nın Tibet Mastifleri'ni en iyi temsil eden özelliklere sahip olması ve köpek yetiştiricilerinin bu safkan mastiften sperm alabilmek için yavru başına 100 bin Amerikan Doları bile ödeyebileceği gerçeğidir! Tibet Mastifleri'nin ise genel olarak antik Çin köpeklerinin soyundan geldiğini, dolayısıyla asil kan oldukları düşünülmektedir. Gerçekten de mastiflerin kökenlerinin epey gerilere gittiği doğrudur; ancak elbette asil kan gibi bir kavramın bilimde yeri yoktur.

    "Büyük Sıçrama"nın rekoru 19 Mart 2014'te kırılmıştır. Ama yine bir mastif tarafından... Altın Kıllı Tibet Mastifi soyundan olan yavru mastif tam 12 milyon Yuan'a, yani 1.95 milyon ABD dolarına satılmıştır. Köpek satıldığında 80 santim uzunlukta, 90 kilogram ağırlıktaydı.

    -----

    Çevre, yaşam, uzay ve daha fazla konuyla ilgili keyifli bilimsel içerikler için sizi Evrim Ağacı'nın sayfasına alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler