Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bilim Kadınların 'Kötü Çocuklar'dan Hoşlandığı Mitini Yalanladı

    "Kadınlar kötü çocuklardan hoşlanır" diye söylenip kendilerini "iyi çocuk" sanan erkekler hiç de sandıkları kadar iyi değiller galiba.

    Beyler, görünen o ki "o kızın bu adamla ne işi var" demeden önce bir kendimize bakmamız gerekiyor. Hoşlandığımız kızların erkek seçimlerini beğenmemek, kendimizi hoşlandığımız kızı kapan erkekten daha iyi ve daha üstün görmek kimimizin çok sık, kimimizin ise zaman zaman düştüğü bir hataymış. En azından bilim öyle diyor.

    Hele bir de ulaşamadığımız ciğere mundar diyişimiz yok mu! Malesef arkadaş çevremiz de "abi zaten sana yakışmazdı, kaşarın tekiydi" benzeri cisiyetçi avuntularla bize kendimizi iyi hissettirmeye çalışır. Böylece nerede hata yaptığımızı asla anlayamayız. Artık bahanemiz kalmadı çünkü Worchester Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Evrimsel Psikoloji uzmanı Daniel Farrelly'nin çalışmalarına göre kadınlar iyi çocuklardan hoşlanıyor.

    Önemli olan "verici" olmak

    Peki, bu sonuca nasıl bir araştırma sonucu varıldı? 200'den fazla kadının katıldığı bir sosyal deneyle. Deneyde kadınlara iki farklı senaryo sunuldu. Bunlardan bir tanesinde bir erkek (A kişisi) bir dilencinin önünden geçerken ona yardım ediyor. Diğer senaryoda ise başka bir erkek (B kişisi) dilencinin önünden geçerken ya telefonuyla ilgileniyor ya kafasını çeviriyor ya da başka bir şeyle ilgileniyor. Bu iki senaryonun yarısında A kişisi, B kişisine göre daha yakışıklı diğer yarısında ise tam tersi. Sosyal deneyin sonucunda kadınların, ne kadar yakışıklı olduğu fark etmeksizin, A kişisini ilişki yaşamak için daha güvenilir buldukları ortaya çıkıyor.

    İşin ilginç yanı, deneye katılan kadınların çoğu hem yakışıklı hem verici erkekleri tercih etmesine rağmen, kadınların çoğunluğu için vericilik yakışıklı olmaktan daha önemli bir özellik.

    İyi erkekler sona kalmaz

    Bu araştırma aynı zamanda, zaten çoktan çürütülen *"*iyi erkekler sona kalır" mitini bir kez daha çürütüyor.

    Sizce gerçekten kadınlar iyi çocuklardan mı hoşlanıyor?


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler