Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bilgisayarlar Zamanı Nasıl Gösterirler?

    Elektrikler kesildikten sonra bile çalışmaya başladığı an doğru saati nasıl gösteriyor bu meretler?

    Çocukken gerçek bir evcil hayvanım olmasına izin verilmiyordu, bu nedenle bir Tamagotchi’ye razı olmak zorunda kaldım. Elde taşınan bu küçük cihazlar, gerçek bir evcil hayvanın gün boyunca yaptıklarını simüle ediyorlardı (onları beslemeniz ve pisliklerini temizlemeniz gerekiyordu) ancak duygusal olarak hissedebileceğiniz bağlılık gibi bir evcil hayvan sahibi olmanın eğlenceli kısımları eksikti. Tamagotchi ile alakalı büyük sorun, okulun evcil hayvanımı beslemem konusunda arama girmeye çalışmasıydı. Bu nedenle küçük sanal arkadaşım ihmal nedeniyle rutin bir şekilde ölüyordu. Bu da her zaman için, bu plastik parçasının benim ne kadar süre boyunca ortalıkta olmadığımı nasıl bildiğini merak etmeme neden oldu.

    Tamagotchiler ucuz olabilirler ancak birçok bilgisayarda bulunan zaman ölçüm yazılımına sahipler. Buna, gerçek zaman saati veya kısaca RTC adı veriliyor. Bu özellik genellikle bilgisayarın ana kartında bulunan bir mikroçipin parçasıdır. Saat, zamanı bildirmek için sabit ve periyodik elektromanyetik sinyal veya titreşim üreten bir kuartz kristal osilatör kullanır. Bilgisayar, titreşimleri sayarak saati söyleyebilir. [PDF] RTC, bilgisayar kapalı iken bile çalışmasını sağlayan çok küçük bir pil (genellikle lityum) tarafından çalıştırılır. Bu nedenle bilgisayarı tekrar açtığınızda saat hala doğru zamanı gösterir.

    Günümüzde, internete bağlı olmadıkları zamanlarda hala kristal osilatörleri kullanmalarına rağmen birçok bilgisayar internet aracılığı ile uluslararası standartlaştırılmış kronometrelere bağlıdır. Bu nedenle en pahalı bilgisayar bile (internete bağlı değilken) ucuz bir dijital saatten daha iyi bir şekilde saati göstermez. PC World’e açıklama yapan yazılım mühendisi George Neville-Neil “Sanal makineler dışında doğru saati öğrenmek bütün sanal makine sağlayıcılarını rahatsız eden bir şeydir” diyor. Tamagotchiler de buna dâhil.

    En Çok Aranan Haberler