Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Beş Yıldızlı Otelleri Solda Sıfır Bırakan Hindistan'ın En Lüks 3 Treni

    Trenle seyahat eski popülaritesini büyük ölçüde kaybetmiş olsa da hala etkin bir şekilde kullanılıyor. Üstelik Hindistan'daki bu üç tren 7 yıldızlı otel ayarında, bir yandan Hindistan'ı gezerken bri yandan lüks bir konaklama imkânı sunuyor.

    Tren seyahatleri günümüzün en popüler seyahat yöntemi olmayabilir ancak özellikle Endüstri Devrimi'nden itibaren uzunca bir süre en çok rağbet gören seyahat yöntemiydi. Trenler zaman içerisinde yavaş ve konforsuz olması sebebiyle yerini uçaklara ve otomobillere bıraksa da hızlı trenler yavaşlık problemini çözmüş görünüyor. Konfor konusuna gelince de aslında dünya üzerinde farklı farklı ülkelerde sefer yapan, aşırı konforlu trenler bulunuyor. İngiliz işgali sırasında dört bir yanı demir ağlarla örülen Hindistan'da ise dünyanın en lüks ve konforlu trenlerinin üçü bulunuyor. Bu trenlerde seyahat etmenin bedeli çok uçuk fiyatlara ulaşsa da sundukları imkânları ve fotoğraflarını görünce insanın ister istemez içi gidiyor.

    1. The Maharajas' Express

    Hindistan Demiryolları Turizm ve Yemek Kurumuna ait olan ve 2010 yılından beri hizmet veren The Mhajaras' Express, Asya kıtasının en lüks ve pahalı treni. Mahajaras' 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Dünya Seyahat Ödüllerinde üç sene üst üste dünyanın en lüks treni ödülünü aldı. Mahajaras' Express'te seyahat etmek isterseniz 5 farklı kategoride seyahat seçenekleri sunuluyor. 8 gün, 7 gece süren Hindistan'ın İhtişamı turu için fiyatlar, oda türlerine göre 11960 dolar ile 47400 dolar arasında değişiyor. Hindistan'ın Mirası turu ise tur seçenekleri arasında en pahalısı, bu tur için ise fiyatlar 13690 dolar ile 47400 dolar arasında değişiyor ve bu tur da 8 gün 7 gece sürüyor. 8 gün 7 gece süren bir diğer tur ise Hindistan Panaroma ve bu tur için de fiyatlar 11960 dolar ve 47400 dolar arasında değişiyor. 4 gün 3 gece süren Hindistan'ın Hazineleri ve Hindistan'ın Elmasları turları için ise fiyatlar 7000 dolar ile 25800 dolar arasında değişiyor.

    Mahajaras' Express bekleme salonu, delüks odalar, suitler ve kral suitlerinden oluşuyor ayrıca içerisinde yemek salonu, bar ve hediyelik eşya dükkanı da bulunuyor. Bunların yanında TV, Wi-Fi gibi hizmetler de sunuluyor.

    1. Palace on Wheels

    İlk seferini 26 Haziran 1982 yılında yapan Palace on Wheels, 2009 yılında yenilendi ve yeni dekorasyonu, yeni mutfağı ve yeni seyahat planıyla yeniden hizmete sunuldu. 2010 yılında dünyanın en lüks dördüncü treni, Hindistan Demiryolları ve Rajasthan Turizmi Geliştirme Kurumu tarafından ortak olarak, Rajasthan eyaletinde turizmi geliştirmek amacıyla hizmete açıldı. Tren, 7 gece 8 gün süren bir seyahatle Yeni Delhi, Jaipur, Sawai Madhopur, Chittaurgah, Udaipur, Jaisalmer, Jofhpur, Bharatpur rotasını izleyerek Agra'ya ulaşıyor ve daha sonra Agra üzerinden Yeni Delhi'ye tekrar dönüyor. Trenin fiyatları ise Eylül 2016'dan 2017'ye kadar ve Nisan 2017'den 2018'e kadar; tek kişi için geceliği 650 dolar, iki kişi için 500, üç kişi için 450 dolar şeklinde belirlenmiş.

    Palace on Wheels, toplamda 23 vagondan oluşuyor. Her vagonda ise 4 oda bulunuyor. Toplamda tek seferde 104 turist Palace on Wheels'te seyahat edebiliyor. Odaların haricinde trende iki adet yemek salonu bulunuyor, bu salonlardan birinde Hint mutfağı, birinde ise Çin mutfağı servis ediliyor. Trende ayrıca, bekleme salonu, bar ve spa hizmetleri de bulunuyor.

    1. The Golden Chariot

    Golden Chariot, 2008 yılında Karnataka Eyaleti Turizmi Geliştirme Kurumu tarafından hizmete sunuldu ve konaklama hizmetleri The Maple Group tarafından yapılıyor. 2013 yılında Asya'nın en lüks treni seçilen Golden Chariot, Hindistan'ın en önemli turistik merkezlerinden Karnataka, Goa, Kerela ve Tamil Nadu noktalarında bir sefer çiziyor. Trende 7 gece 8 gün süren seyahatin fiyatı ise tek kişilik odalar için 760, iki kişilik odalar için kişi başı 560, üç kişilik odalar için kişi başı 475 dolar şeklinde değişiyor.

    19 vagonlu trende, 44 oda bulunuyor. Odaların yanı sıra, bekleme salonu, bar, yemek salonu, spor salonu ve spa hizmetleri de sunuluyor. Bunların yanı sıra internet ve TV hizmetleri de odalarda kullanılabiliyor.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler