Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bazı İnsanların “Şaşı Bak Şaşır” Resimlerini Görememesinin Sebebi Nedir?

    Birçok insan "şaşı bak şaşır" resimlerinin içinde saklı resmi neden hiçbir zaman göremedikleri konusunda rahatsız olabiliyor. Peki, neden göremiyorlar? Bu insanların gözlerinde bir sorun mu var? Lanetlenmişler mi? Gerçekten saklı bir resim yok mu? Yoksa bunların hepsi bir şaka mı?

    Şaşı bak şaşır resimlerini göremeyenlerdeki en büyük sıkıntı gözlerin birbiriyle ve beyinle çalışma dinamiğinden kaynaklanıyor. 3 Boyutlu stereo resimleri görebilmek için gözlerinizin koordine bir ekip olarak birlikte çalışması gerekiyor. Eğer birlikte çalışamıyorlarsa binoküler görüşünüzde (iki-gözle) veya stereo görüşünüzde (iki ayrı gözünüzle gördüğünüz aralarında çok küçük farklar olan iki görüntünün beyinde birleşmesi) bazı bozukluklar olabilir. Binoküler ve stereo bozukluklara neden olan birden fazla durum var. Bunlardan en sık görüleni bir ya da her iki gözün kayması ya da hizaya gelememesi durumu (şaşı göz veya şehlalık). Bu durumlarda görsel uyarım ya kötü bir şekilde iletildiği için bir göz daha baskın oluyor ya da bu durumun kaynağı astigmat ya da katarakt. Eğer göz sorununuz olduğunu düşünüyorsanız stereo görüntünüzü test ve tedavi ettirebileceğiniz bir göz doktoruna gitmelisiniz.

    Eğer gözleriniz iyiyse, şaşı bak şaşı resimlerindeki saklı resmi görememenizin sebebi tekniğinizle alakalı. Şaşır bak şaşır resimlerini hazırlayanlarını önerisi şöyle:

    "Yazdırılmış görseli ortası burnunuzun üzerinde olacak şeklide tutun. Bu şekilde resim bulanık görülmeli. Gözlerinizi uzaktaki bir görüntüye bakıyormuş gibi odaklayın. Resmin yukarısındaki iki kare üç kare haline gelinceye kadar yavaş yavaş resmi yüzünüzden uzaklaştırın. Eğer 4 kare görürseniz resmi üç kare görene kadar kendinizden uzaklaştırın. Eğer bir ya da iki kare görürseniz baştan başlayın!

    Üç kareyi açık bir şekilde gördüğünüz zaman resmi olduğu yerde tutun ve tam burada gizli resim ortaya çıkacak. Gizli resmi ve derinliğini algıladığınız zaman, 3 boyutlu resmin herhangi bir yerine bakabilirsiniz. Ne kadar uzun süre bakarsanız yanılsama o kadar belirgin hale gelecek. Resmi kendinizden uzaklaştırırsanız, uzaklığın artmasına bağlı olarak derinlik de artacak. İyi Şanslar!"

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler