Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Başlangıç Seviyesinde Bilgisayar Kullananların Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Şey

    Yeni bi' bilgisayar mı aldınız? Başlangıç seviyesinde PC bilgisayarınız mı var? En çok dikkat etmeniz 7 önemli noktayı sizin için derledik.

    Sistemini Yedekle

    İlk ve en büyük hatalardan biri.

    Genel PC kullanımında yedekleme yapmadan, "haldur huldur" devam etmek çok büyük sıkıntılar çıkarabilir. Üstelik artık hiçbir ek yazılıma ihtiyaç duymak zorunda olmadığımız halde...

    Ortalama bir bilgisayar kullanıcısının Microsoft'un sitesinden rahatlıkla yapabileceği yedekleme\geri yükleme işlemini öğrenmek ve bilgisayarınızın "temiz" sistem görüntüsünün yedeğini almak ilk işiniz olsun.

    Üşenme Oku

    Genelde başlangıç ve orta seviye bilgisayar kullanıcılarının yaptığı en sık hatalardan biride bir program\oyun vs. kurarken, kurulum aşamalarında karşımıza çıkan yönergeleri okumadan geçmek oluyor.

    Kullandığımız çoğu program ve oyun, kurulum aşamasında anlaşmalı olduğu firmaların eklentilerini de kuralım mı diye sorar. Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar yönergeleri okumadan geçtikleri zaman, kurulum sonrası birçok gereksiz şeyi de kabul edip kurmuş oluyor. Bunlarda haliyle sonrasında bilgisayarda boşuna yer kaplıyor, performansı düşürüyor. Kaydet

    Hangi programda olursa olsun ortalama 10-15 dakikada bir (eğer ki otomatik kayıt imkanı yoksa) işinizi kaydedip öyle devam edin.

    Bazı programlarda otomatik kayıt veya son çalışmayı kurtarma seçenekleri olsa da çoğu program herhangi bir aksaklıkta veya (özellikle ülkemiz için geçerli) elektrik kesintisinde bütün çalışmalarınız heba olur.
    Güvenliği Elden Bırakma

    Güncel işletim sistemleri gayet yeterli güvenlik birimleri ile gelse de eğer "çok gezeceğim, girmediğim yer kalmayacak" diyorsan mutlaka ek bir güvenlik programı kullan.

    Mallwarebytes, Avira, Eset Nod, Avast gibi güvenilir olmasının yanı sıra ev kullanıcıları için ücretsiz onlarca program var.

    Size yetecek olanı bulun ve kullanın. Önüne Gelen Programı Kurma

    Bilinirliği az, bilgisayar aleminden geçer notu almamış olan programları kullanma. Özellikle "bedava" diye reklamı yapılanları. Bunların çoğu uzun vadede bilgisayarına zarar verecektir.

    Kullanmak istediğin programı kurmadan önce mutlaka kullanıcı yorumlarını oku.

    Virüs bulaşmasının en yaygın yolu ücretsiz yazılımlardır, sakın unutma. Güncellemeleri Kur

    Başta işletim sistemi olmak üzere, donanım sürücüleri ve programların güncellemelerini atlama. Neredeyse hepsi otomatik olarak yeni güncelleme var mı diye kontrol eder ve bulursa "bunu kuralım mı?" diye sorar.

    Özellikle ücretli programlar sürekli güncelleme aldığı için, bir önceki sürüme göre daha stabil hale gelir. Belli başlı sorunlar bu güncellemeler ile giderilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler