Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Avustralya'nın 'Medeniyetten' Fazla Uzak Kaldığını Kanıtlayan 7 Tuhaf Haber

    Belki de bize 'kültür farkı'ndan dolayı garip geliyordur ama insan Avustralya'nın coğrafi konumunun da etkisi var mı diye düşünmeden edemiyor.

    Biraz gülüp eğlenmek için haber sitelerinin güncel garip haberlerine bir göz atıldığında, en dikkat çeken, şaşırtıcı haberlerin yoğunlaştığı bir bölge var: Avustralya.

    Dünyamızın yalnız, küçük kıtası ve en büyük yüz ölçümüne sahip ülkelerinden biri olan Avustralya'da insanların bu kadar tuhaf olması coğrafi olarak dışlanmışlığının sonucu mu bilinmez ama insan "Avustralya'dan gelen haberlerin bu kadar sıra dışı olmasının bir nedeni vardır mutlaka" diye düşünmeden edemiyor.

    Bu sene içinde, ikisi çok taze olmak üzere Okyanusları aşıp kulağımıza kadar gelen tuhaf haberlerden 7 tanesini tek başlıkta toparladık.

    1. Balina Leşini Sörf Tahtası Olarak Kullanan Sörfçü

    Bu haberin esas tuhaflığı aslında detayında gizli: Avustralyalı sörfçü Harrison Williams arkadaşlarının gazına gelip, iki kaplan köpekbalığı ve beş metrelik bir beyaz köpekbalığının beslendiği balina leşine doğru umursamazca yüzmesi. Balinanın etrafında yüzen köpekbalıklarını aşağıdaki videoda rahatça seçebilirsiniz. Olay 1 Kasım 2014'te Sidney açıklarında gerçekleşiyor.

    1. Bira İçmeye Uçakla Giden Avustralyalı

    The Guardian'da 3 Kasım 2014'te yayınlanan haberde Avustralya'nın batısında yaşayan bir adamın uçağının kanatlarını sökerek sokakta kullanacak bir araca dönüştürdüğü yazıyor.

    1. Bavulları Ağırlık Limitini Geçince Fazla Ağırlıktan Kurtulmak İçin Bavullarını Giyen Uçak Yolcuları

    13 Ağustos 2014'te news.com.au'da yayınlanan haberde Singapur'dan Sidney'e dönüş uçuşunda bavullarının ağırlık limitini geçtiği için ekstra ücret ödemek istemeyen iki Avustralyalı arkadaş, bavulları ağırlık limitine düşene kadar içindeki kıyafetleri giydiler. Tabii pantalona ayakkabı sıkıştırmak ne kadar giyinmek sayılıyorsa.

    1. Araba Hırsızına Kendi Adaletlerini Uygulayan En Az Hırsız Kadar Tehlikeli Avustralyalı Vatandaşlar

    8 Eylül 2014'te bir araba hırsızı vatandaşlar tarafından suç üstü yakalyıp çırılçıplak soyduktan sonra domuz bağı ile bağlayıp otoyol kenarına atıldı. Avustralya'nın batısındaki Brookton Otoyolu'nda bulunan hırsız hastaneye kaldırıldı ve hırsıza kamu davası açıldı.

    1. Bıçakla Gençlerin Donutlarını Çalan Avustralyalı

    16 Temmuz'da bıçaklı bir saldırgan birkaç genci tehdit ederek 6 kutu donutlarını çaldı. Adana'da meydana gelen süpermarket soygunu kadar olmasın, bi tuhaf. İnsan kendine "neden para değil de donut" diye sormadan edemiyor.

    1. Yönetmenliğe Merak Salan Kartal

    Avustralya'nın sadece insanı değil hayvanı da bir acayip. Geçen sene Batı Avustralya'nın Kimberly bölgesindeki korucuların timsahları kaydetmek için yerleştirdiği kamera bir kartal tarafından çalındı. Kartalın bir ara kamerayla özçekim yapmak için durduğunu aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

    7. Ölü Yılan Tarafından Hastanelik Edilen Adam ---------------------------------------------- ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/9829558/640xauto.jpg) 20 Ocak 2014'te Huffington Post'ta yayınlanan bir habere göre mezarlık görevlisi Jake Thomas çimleri biçerken bir vazonun içinden sarkan yılanı kürekle ikiye bölüyor. Yılanın, kafasının da bulunduğu, bedeninin yarısını vazonun içinden çıkartmaya çalışırken yanlışlıkla yılanın dişlerini ellerine saplıyor ve iki gün yoğun bakımda kalıyor.
    Mynet Youtube

    En Çok Aranan Haberler