Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Aram Ekin Duran: "Cüzi Paralarla Geçinen Bir Öğrencinin Bir Filme Ulaşması İçin En Ucuz Yöntem Neyse Onu Kullanabilir ve Bence Bu Gayet Meşrudur"

    İnternet Baskısı'nın bu bölümünde BirGün ve Radikal gibi ana akım medyada ekonomi muhabirliği yapan ve T24'te yazıları yayınlanmaya devam eden Aram Ekin Duran'ı konuk ettik. İnternetin sunduğu ekonomik modellerden sosyal medyada kimleri takip ettiğine kadar ilginç konular üzerine sohbet ettik.

    Aram Ekin Duran ile sohbetimizin tamamına yukarıdaki videodan ulaşabilir ya da aşağıda istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.

    Sosyal medyada bir paylaşım yapmadan önce, paylaşacağımız içeriğin gerçekliğinden ve doğruluğundan nasıl emin olabiliriz?

    "Bu sorunun yanıtını vermek basitmiş gibi geliyor ama o kadar da kolay değil."

    Geleneksel ekonomi muhabirliği ile internet muhabirliği arasında gözlemlediğiniz en önemli fark nedir?

    "Bilgiye ulaşma ve bilgiyi kitlelere yayma hızı."

    Tarafsız ekonomik veri ve analizlere erişmemiz için tavsiye edebileceğiniz kaynaklar var mı?

    "Doğru yöntemlerle ortaya çıkarılmış bir veri zaten tarafsızdır. Veriyi yorumlama noktasında, yorumlayanın görüşü devreye girer."

    İnternetle birlikte 'paylaşım ekonomisi' gittikçe yayılmaya başladı fakat küresel ve yerel ekonomilerde fazla bir etkisi olmadı. Önümüzdeki yıllarda daha farklı bir ekonomik düzene doğru gidilir mi?

    "Paylaşım ekonomisi olarak tanımladığımız şey, internet dışında üretilen mal ve hizmetlerin internette çok düşük bir bedelle ya da bedelsiz yayılması. Bunun tam olarak paylaşım ekonomisi olduğunu düşünmüyorum."

    Sosyal medyada özellikle ekonomi alanında bize faydası dokunacak kimleri takip edelim?

    Uğur Gürses: [***@ugurses***](https://twitter.com/ugurses) Mahfi Eğilmez: [***@mahfiegilmez***](https://twitter.com/mahfiegilmez) Erinç Yeldan: [***@ErincYeldan***](https://twitter.com/ErincYeldan) Korkut Boratav: [***@korkutboratav***](https://twitter.com/korkutboratav) Thomas Piketty: [***@PikettyLeMonde***](https://twitter.com/PikettyLeMonde) Daron Acemoğlu: [***@DrDaronAcemoglu***](https://twitter.com/DrDaronAcemoglu)
    Mynet Youtube

    En Çok Aranan Haberler