Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Arabanızı Çok Dikkatli Sürmeniz Gereken Dünyanın En Göz Korkutucu 16 Yolu

    Offroad seviyor olabilirsiniz ama bu yollardan geçerken emniyetiniz için gerçekten çok dikkatli olmalısınız.

    Bolivya'daki Ölüm Yolu olarak da bilinen Kuzey Yungas Yolu

    Amerikan kalkınma bankası 1995 yılında bu yol için İlk kez "dünyanın en tehlikeli yolu" yorumunu kullandı. Bu yolda yılda ortalama 200 - 300 turistin öldüğü tahmin ediliyor. Araçların aşağıya yuvarlanmaması için yeterli uyarı levhası bulunmuyor! 2006 yılının sonuna doğru yol iyileştirmesi yapılmış ve artık eskisi kadar tehlikeli değil.

    Çin'de bulunan Guoliang Tünel Yolu

    Yaklaşık 5 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğinde ve 1.200 metre uzunluğundaki tüneli bitirmek beş yıl sürdü. İnşaat sırasında köylü işçilerden ölenler oldu, ama inşaat durmadı. 1 Mayıs 1977'de tünel trafiğe açıldı.

    Şili'deki Arica - Iquique arası yol

    Bu yol sizin için geniş alanlı, rahat geçebileceğiniz bir yol gibi görünüyor olabilir ama orada araba kullanan sürücüler için hiç de öyle değil. Birçok vadi arasından geçilen yolda, şiddetli rüzgar ve düz yol tehlikeli bir hıza çıkmanıza sebep oluyor. Bu da bir çok kazaya sebebiyet verebilir.

    Yakutsk Sibirya Yolu, Rusya

    Dünyanın en uzun yollarından biri olan bu yol, oldukça da tehlikeli. Vladivostok'tan St. Petersburg'a araç yoluyla gitmek isterseniz bir çok çölün, dağın ve ormanın arasından geçen asfaltlanmamış çamur yoldan geçmeniz gerekiyor.

    Sichuan-Tibet Karayolu, Çin

    100.000 sürücüden 7.500 üzerinde bir ölüm oranına sahip, rekor kıran oldukça korkutucu bir karayoludur. Kayan kayalar, çığ ve kötü hava koşulları nedeniyle bu yolu kullanacak sürücüler fazlasıyla dikkatli olmalı.

    Alaska'daki James Dalton otoyolu

    Alaska'daki bu otoyol size huzurlu görünebilir ama hava koşulları, çukurları ve hızlı rüzgarlarla yola taşınan kaya parçalarıyla oldukça tehlikelidir. En kötü yanı ise hiçbir şeyin ortasından geçmiyor,

    Komşumuz Yunanistan'daki Patiopoulo - Perdikaki yolu

    Yunanistan, çukurlarla dolu, dar, korkulukları eksik ve özellikle yağmurlu havalarda fazlasıyla kaygan olan bu yoluyla listemize giriyor.

    Norveç'te bulunan Trollstigen, Troll Merdiveni olarak da biliniyor.

    %9 Eğimli, 11 kıvrıma sahip bu yol turistlerin oldukça ilgisini çekse de keskin virajları ve dar yolları sebebiyle fazlasıyla korkutucudur. 12.4 metreden uzun araçların bu yolu kullanması güvenlik açısından yasaklanmıştır.

    İtalya'daki Pasubio yolu

    Kuzey İtalya'daki Pasubio inanılmaz manzarası ile ünlüdür. Fakat burada sürüş yapmak oldukça tehlikelidir ve bir noktadan sonra araç ile devam etmek yasaklanmıştır.

    Stelvio Geçiş Yolu, İtalya

    2 km'lik dik bir tırmanış yapılan, sarp dağ ve uçurum kenarlarıyla yol arasında alçak beton bariyerlerle güvenlik sağlanmaya çalışılmış, fazlasıyla korkutucu bir yoldur. 180 derecelik dönüşleri olan yolda hız yapmak hiç mantıklı bir eylem olmaz!

    Alaska'dan Arjantina'ya geçiş sağlayan otoyol

    Yaklaşık 30.000 mil uzunluğundaki bu yol Güney Amerika'dan Alaska'ya uzanıyor. Yol güzargahındaki iki kıta, ormanlar, dağlar, buzullar ve çöller kaçınılmaz olarak bazı zorluklar yaratıyor.

    Pakistan'da bulunan Fairy Meadows yolu

    Nanga Parbat ile Pakistan Katil Dağı arasındaki bu yol çok dar ve tehlikeli 10 kmlik bir yoldur.

    Meksika'daki Highway 1 (1. Otoyol)

    Bu yolun sadece kısa bir kısmı asfalt kaplıdır. Diğer büyük kısmında fırtına ve kaya parçacıkları olan, derin uçurumlarla yolu ayıran bariyerlerin olmadığı tehlikeli bir toprak yoldur.

    Skippers Kanyon Yolu, Yeni Zelanda

    Bu oldukça dar ve dolambaçlı yolda araba sürmek için özel izin alınması gerekiyor. Karşıdan bir araba geldiği zaman yanyana geçilebilecek bir alan yok çünkü.

    Himalaya yolu

    Çok tehlikeli asfalt ağ, dar yollar ve kaygan zeminle bezeli bu yolda otobüslerin üzerine kaza yapan arabalar düşmekte.

    Yaz lastikleriyle çıkılan kış yolu

    /

    Emniyetinize önem verin, Bridgestone kış lastiklerine geçin. Bridgestone kış lastikleri ile her mevsim yaz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler