Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Büyük Gözlü Kadınların Tanrısı Sas Christian’dan Büyüleyici Resimler

    Alışılageldik kalıplardan sıyrılan her şey biraz sanattır aslında. Sanatın içinden sıyrılmak için de yine alışılmışın dışına çıkmak gerek. Günümüzün en beğenilen kadın ressamlarından Sas Christian da bunu yapıyor. Kendisini, büyük gözlü ve tutkulu kadınlarıyla tanıyalım.

    1968'de Londra'da doğan Sas Christian, dopdolu ve kocaman gözleriyle kendilerini izleyenlere bakan kadınların yaratıcısı... Kadının her halini, sadece boyalarla da değil, bazen bir miktar reçelle bile tuvale yansıtıyor. Animelerden ilham alan Sas Christian, tanıdığımız kadınların tanımadığımız yüzleriyle karşımızda.

    Ciddi bakışlar ve masmavi gözler tam üzerimize dikilmiş. Sanki tuvalin içinde biz varız ve bir sergide gösteriliyoruz...

    En son ne zaman bir kadından "gözüm üzerinde" hareketini gördünüz?

    Kendinizi sorgulamanın ötesinde bir deneyim Sas Christian'ın resimleri. Yoksa bir kadının makyajının akmasına mı neden oldunuz?

    Gerçekçiliği kadınları tanımasından geliyor. Hepimize sorular sorup cevapları tuvallere sığdırıyor. Bir kadının yüzüne çok yakından bakmanın ortaya çıkardığı kadar soru dökülüyor zihninize.

    İlk resmi olan Reçelli Sandviç'i o zamandan beri saklayan Sas Christian, amacının güçlü, sert ve saf bir görsellik içeren resimler üretmek olduğunu söylüyor. Yeni ve kendine özgü bir mizah anlayışıyla deneyimlerini harmanlayarak oldukça farklı dokunuşlar yapıyor her eserinde.

    Bir rahibenin tüm hıncında, tüm öfkesinde gizli Sas Christian’ın dokunuşları… Uzaktaki öfkeyi yakına, yakındakini ise burnumuzun dibine taşımak onun işi. Tıpkı bir kadın gibi, gerçekleri durmadan işaret ederek ve hiçbir şeyden kaçmadan canlandırıyor kendi kadınlarını.

    Bazen “of ne kadar da beyaz yaka…”

    Bazen de genç ve biraz canı sıkılmış bir kadın… Etrafınızdaki kadınların yüzlerine biraz daha dikkatli bakın, artık hepsinde Sas Christian’dan bir parça bulacaksınız.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler