Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yumurta Kabuğu Muzicesi

    Çöpe giden yumurta kabuklarıyla aslında birçok şey yapılabildiğini biliyor muydunuz? Her evde kahvaltıda veya diğer yemek saatlerinde kullandığımız yumurtaların kabuklarını atmadan önce bir daha düşünün.

    1-Kompostlama işlemi
    Yumurta kabukları kolaylıkla parçalanma özelliğinden dolayı kompostlama için idealdir. İçerdiği konsantre mineraller toprağınızı daha sağlıklı hale getirir.

    2. Haşere mücadelesi
    Haşereler bahçelere ve tarlalara çok büyük zararlar verirler. Haşerelerin zararlarını önlemek için zirai ilaçlar kullanılıyor. Oysa yumurta kabuklarını ufalayıp bahçenize serperseniz, özellikle solucanları uzak tutmuş olursunuz. Üstelik kimyasal maddeler kullanmak zorunda da kalmazsınız.

    3. Tebeşir
    Yumurta kabuklarıyla teşebir kalemler elde edebilirsiniz. Yumurta kabuklarını toz haline getirin sonra, birer çay kaşığı un ve sıcak suyla macun haline getirin. Renkli tebeşirler elde etmek isterseniz, yemek boyası da ekleyebilirsiniz. Karışımı kalem biçimine sokun ve bir kâğıt havluya sarın. Üç gün kadar kurumaya bıraktıktan sonra tebeşir kalemler elde etmiş olursunuz.

    4. Çamaşır beyazlatıcısı
    Yumurta kabuklarıyla çamaşırlarınızın beyazlığını koruyarak, tüm kadınların derdi olan grileşmenin önüne geçebilirsiniz.
    Kullandığınız yumurta kabuklarını ufak bir keten torba içinde limon dilimleriyle karıştırın. Bu keten torbayı çamaşır makinenize atıp giysilerinizle birlikte yıkayın.

    5. Keyifli Kahveler
    Makine kahvesi içiyorsanız ve acımtırak bir tat hissediyorsanız, makinenizin kahve koyduğunuz bölümüne bir yumurta kabuğunu parçalayarak atın. Yumurta kabuğu kahvenizin tadını değiştirmez, sadece acılığını alır.

    6. Su borusu temizleyin
    Lavabolarda yaptığınız yıkamalar sorasında bir çok yiyecek ve yemek artığı gider borularına gider ve daralmaya veya tıkanmaya neden olur. Ancak küçük parçalar halinde yumurta kabuklarını lavaboya koyarsanız, büyük yiyecek parçalarını yakalar ve zamanla parçalarlar. Daha ufak parçalarsa ufaldıkça borulardan aşağı inerek tıkanıklıkları giderir.

    7. Kalsiyum kaynağı
    Yumurta kabuklarını silip bir tencerede kaynatın veya bir fırın kâğıdına dizip on dakika boyunca 200 derecede pişirebilir. Daha sonra bunları bir kahve öğütücüsünde öğütün ve toz haline getirin. Bu karışımından bir çay kaşığı kadarını bir bardak suyla her gün tüketebilirsiniz.

    8. Yüz maskesi
    Yumurta kabuklarını havanda dövün ve sonra yumurta akıyla iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze maske olarak sürün. Bu karışım cildinizin gerilmesini sağlar.

    9. Kaşıntılar için merhem
    Yumurta kabuklarını iyice dövdükten sonra elma sirkesinde eritin. Kaşıntılar için bir ilaç olarak kullanabilirsiniz. Bu karışımı cildinize sürünce, kaşıntılar ve kızarıklıklar kaybolur.

    10. Çaydanlık, tencere temizleyicisi
    Yumurta kabukları çaydanlıkları, tencere, tavalarınızı ve termoslarınızı temizlemek için harika bir toksik olmayan bir temizleyicidir. Güçlü bir temizlik için yumurta kabuklarını biraz sabunlu suyla karıştırıp ovun.

    11. Tohum ekin
    Yumurta kartonunu boş, temiz yumurta kabuğu yarımlarıyla doldurup drenaj için her birinin altına delik açın. Sonra her kabuğun içine biraz toprak doldurun ve birkaç tohum atın. Tohumlar dikilmek için yeteri kadar büyüdüğünde alttaki yumurta kabuğunu kırın ve onları kabuklarla birlikte toprağa dikin. Çünkü yumurta kabukları toprakta biyolojik olarak parçalanabiliyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler