Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Amerika'yı Kim Keşfetti? Müslümanlar mı? Hıristiyanlar mı? Yoksa Putperestler mi?

    Karanlık çağların olası kaşiflerini sizin için araştırdık. Hem de bol keseden sallamadan...

    Acaba Kristof Kolomb mu?

    Onun durumu için, kulağına çalınan Altın Ülke Efsanesi'nin peşine düşen bilinçsiz bir hayalperestin şansı yaver gitmiş diyebiliriz kısaca. Gezisini kendi kaleme almadığı için onunla ilgili anlatılanlar hep başkalarının kurguladıkları hikayeler olmuştur.

    Asıl derdi para olan Kolomb, hiç kimsenin kullanmadığı yeni bir yol bulup Hindistan ve Uzakdoğu'nun zenginliklerinden nasiplenmek hevesindedir.

    Ancak 1492'de Hindistan diye gittiği yerde, bakir topraklarla karşılaşır.

    Amerika'ya 4 kez sefer yapmasına rağmen, yeni bir kıta keşfettiğini fark edemez.

    1506'da beş parasız ölürken, geride bu topraklarda yaşayan insanlara, sömürü ve ölümü bırakır. O Kaşif Yoksa Bir Müslüman Mı?

    Amerika'yı ünlü Çinli denizci Amiral Zheng He mi keşfetti? Bu iddia, 2002'de İngiliz tarihçi Manzies tarafından ortaya atıldı.

    Özbek kökenli bir müslüman olan Zheng He çinliler tarafından esir edilip, hadım edilerek saray hizmetine verilmiş bir çocuk olmasına rağmen, zamanla Çin filosunu kumanda eden bir Amiral olmuştur.

    Zheng He, Yüzen Ejderhalar diye anılan dev filosuyla, o dönem denizlerin hakimi olan Çin'in keşif filolarını yönetiyordu.

    Zheng He'nin batı denizlerine 7 kez sefer düzenlediği bilinmekle beraber bu seferlerinde Amerika'da uğradığı iddia ediliyor.

    İspat olarak ortaya konulan ise kolomb'da tam 70 sene evvel yaptığı Kuzey Amerika ve Güney Amerika'yı da içeren haritası.

    Yerlilerin efsanelerinde yer alması, Amerika kıyılarında bulunan Çin gemi batıkları, porselen ve seramik kalıntıları, Çin kökenli mücevher ve adaklarda buna ispat olarak gösterilirken; 1430 tarihli bir Çin kaynağında da Güney Amerika'ya özgü hayvanlar anlatılmakta. Karanlık Çağların Acımasız Denizcileri Vikingler Şöyle Bir Uğramış Olabilirler mi?

    Amerika'da 9 ekim tarihi Leif Ericson günü olarak kutlanır. Bu aslında Kristof Kolomb için bir yalanlama gibidir. Çünkü halk Amerika'nın ilk fatihi olarak bir Viking olan Kızıl Eric' in oğlu Leif'i görmektedir.

    Hikayeye göre 35 kişilik ekibiyle efsanelerde anlatılan büyük sisin ardındaki ülkeyi bulmaya çıktığında, Amerika'ya varacağını bilmeyen Leif, ilk olarak Baffin adasına ulaştı.

    Labrador'a geldiğinde, yeşillikler içinde olan bu bölgeye Woodland adını verdiler.

    Biraz daha ilerlediklerinde önlerine üzüm bağları çıktı. Leif, buraya da Vinland adını vermiştir.

    Viking söylencelerinde, bu bölge nehirleri som balığı dolu. Kkışın bile yeşil olan bir cennet olarak anlatıla gelmiştir. Denizlerin Çılgın Çocukları Fenikeliler

    “Biz Kenan ülkesindeki Sayda’nın oğulları… 10 gemiyle Ezion-geber’den Kızıldeniz’e doğru seyrediyorduk. Baal bizi ayırdığından bu yana, iki yıldır Afrika kıyıları boyunca denizde diğer arkadaşlarımızla bir daha karşılaşamadan dolandık. Sonunda 12 adam ve 3 kadın buraya geldik… Dileriz, yüce tanrılar ve tanrıçalar bize yardım eder.”

    Önemli olan bu yazı değil, bu yazının yazıldığı taş tabletin 1872 yılında Brezilya’da, Paraiba nehri kıyılarında bulunmuş olması.

    Bundan 3000 sene evvel Fenikelilerin Amerika'ya geldiği konusu tarihçilerce kabul edilmese bile, 18. yüzyılda Massachusetts bulunan bir diğer taş ve Tennesee yakınlarında, Bat Creek’te bulunan, üzerinde Fenike yazısı olan tablet, bu keşfi doğrular gibidir.

    Amerika'yı kim keşfetti bilinmez ama görünen o ki Kolomb'tan önce Amerika'ya gelmeyen kalmamış gibi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler