Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Amazon’da Kaç Tane Ağaç Var?

    Nasıl saymışlar ki?

    Dünya’nın en büyük tropikal yağmur ormanı olan Amazon 5,5 milyon km² büyüklüğünde ve Güney Amerika boyunca 9 ülkeyi kapsıyor. 2010 yılından beri 400’den fazla yeni hayvan ve bitki türünün keşfedilmesi sebebiyle Dünya’da biyolojik çeşitliliği en çok olan bölgelerden biri. Öyleyse bu devasa ekosistem kaç tane ağaçtan meydana geliyor?

    İstatistiksel modeller kullanan düzinelerce biyolog ve çevrecinin yaptığı bir incelemeye göre Amazon, yaklaşık 390 milyar ağaca ve 16 bin değişik ağaç türüne ev sahipliği yapıyor.

    Bu ağaçlar küresel ekosistemde hayati rol oynuyor. Amazon, Dünya’daki doğal karbon rezervlerinin %17’sini bünyesinde tutuyor. Ancak, bu 16 bin değişik ağaç türünün nispeten küçük bir kısmı karbon depolamada büyük rol oynuyor. Nature Communication dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, Amazon ağaç türlerinin sadece yüzde 1’i, tüm ormanın karbon rezervlerinin yüzde 50’sinden sorumlu.

    Ağaçların atmosferden karbon emme yetenekleri onları iklim değişiklikleri karşısında önemli bir kalkan haline getiriyor. Bu nedenle, son zamanlarda Çin, ağaçlardan oluşan bir [

    Yeşil Çin Seddi](http://qz.com/391797/china-is-building-a-great-wall-of-trees-to-fight-climate-change-and-the-encroaching-gobi-desert/) dikimine başladı. Çin’de, ormanların giderek artan şekilde yok edildiği Amazon ve diğer tropik ormanların kaybolan karbon rezervlerini dengelemek amacıyla, 2008’den bu yana 32 milyon dönüm ağaç dikildi. Anlaşılan 390 milyar ağaç yeterli gelmedi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler