Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Akrep ve Yelkovan Neden Sağa Döner?

    ‘Çünkü saatin çalışma şekli öyledir’ diyerek işin içinden çıkmak her ne kadar kolaya kaçmak olsa da bu bir nevi doğru. Modern düzenleme, keyfi olarak değil orijinal saat olan güneş saatine göre yapıldı.

    Bundan uzun zaman önce bir güneş saati, saati size dairesel bir platform etrafında, bir gölgeyi onun güneş saati miliyle değiştirerek gösterirdi. Yani başka bir deyişle güneşin oluşturduğu gölgeyi takiben saatin kaç olduğu bulunurdu. Kuzey yarım kürede, güneş kuzeyden doğduğu ve sonradan doğuya, oradan güneye ve oradan da batıya giderek battığı için mekanik saatler boy gösterdiği zaman bu sistem değiştirilmedi. Bu da akıllara ‘eğer güney yarım küredeki güneş saatlerini baz alsaydık günümüzdeki saatler saat yönünün tersinde mi çalışacaktı?’ sorusunu getiriyor. Cevap: Evet. Ekvatorun altında, güney yarım kürede, güneş saati saat yönünün tam tersi istikamette çalışır. Yani, eğer modern saatçilik güney yarım küreyi dikkate alsaydı şu anda kullandığımız saatlerin akrep ve yelkovanları sola doğru dönecekti.

    Eğer eski tip bir analog gösterge hayranıysanız, saatin kaç olduğunu gösteren, modası geçmiş saatlerden bile eski bu tasarım, saatleri çok daha ihtişamlı bir hale getiriyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler