Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Aklınıza Takılan Şarkıdan Nasıl Kurtulursunuz?

    İşte sinir bozucu takılmaların ardındaki sır

    Kafadan çıkmayan şarkıları temizlemenin yolu

    "Haydi söyle, onu nasıl sevdiğini" tamam şimdi önümüzdeki 5 saat boyunca kafanızda bu şarkı çalacak. Tabii eğer yazıyı sonuna kadar okumazsanız. Beynimizin içinde takılan ve sürekli bozuk plak gibi çalan bu şarkılardan kurtulmak için ne yapabiliriz? Bunu öğrenmek için öncelikle işin bilimsel kısmına inelim.

    Kafamıza bir şarkının takılması durumuna "Kulak Kurdu Sendromu" adı verilir. Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre bu durum herkesin haftada bir başına geliyor. Bunun arkasında pek çok faktör olsa bile, genel olarak durum ruh hali ve hafıza ile ilgili.

    Nasıl kurtulmak lazım?

    Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre bazı şarkılar daha fazla akılda kalırken bazıları bu kadar kalıcı olmayabiliyor. Bunun sebebi aklımıza takılan şarkıların melodilerinin çok daha basit olması. Yani genellikle çocuk şarkıları epey akılda kalıcı şeyler.

    Yine bilim adamlarının önerisine göre, bu durumdan kurtulmanın tek yolu gerçekten ilginizi çeken bir şeye bütün dikkatinizi vermek. Eğer bunu yaparsanız bir noktadan sonra zihninize takılan şarkıdan kendi kendinize kurtulduğunuzu göreceksiniz.

    Bir başka yolu da aklınıza takılan şarkıyı bir başka şarkı ile değiştirmek. Yani ben şimdi "Onun arabası var, güzel mi güzel" dersem, sanırım bunu sizin yerinize başarmış olacağım.

    Kaynak: http://mashable.com/2015/01/31/song-stuck-in-head/

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler