Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ahmet Çakar'ın Bunlardan Haberi Yokmuş Mesela: Eminem Hakkında 9 Şok Edici Gerçek

    Televizyondan Amerika'ya sallamak rahat tabii...

    1. Eminem'i Dr.Dre keşfetmedi!

    Eminem'in babası gibidir Dr.Dre, haksız mıyız? Eminem'in her röportajda üstüne basa basa söylediği şeylere göre, haksız sayılmayız.

    Ama Eminem'e kariyerinin başlangıcından beri kol kanat geren, onu uluslararası çapta bir rap müzisyenine dönüştüren Dr. Dre aslında Eminem'i ilk keşfeden isim değil. Hikaye şöyle;

    Bir rap yarışmasına gözlemci olarak katılan Evan Kidd Bogart (ünlü yapımcı Neil Bogart'ın oğlu), Eminem'i ilk kez sahnede görür. Hemen Eminem'den demo kayıtlarını ister, sonra da o sıralar çalıştığı plak şirketi Interscope'a götürür. Interscope'ta bir süre kaset yığınının arasında bekleyen demo, bir şekilde Dr.Dre'nin eline ulaştırılır.

    Sonrası şöhret möhret artık :)2. Çocukluğunda çok dayaklar yedi...

    Missouri'de doğup büyüyen Eminem; evde televizyon karşısında değil, sokaklarda geçirdi çocukluğunu.

    Mahalledeki birkaç beyaz çocuktan biri olması ise ona büyük sıkıntı yaratmaktaydı, nitekim Afrika-Amerikalı mahalle çocuklarının o dönemki en büyük eğlencesi, yalnız yakaladıkları beyaz çocukları pataklamaktı.

    9 yaşındayken bir gün öyle bir dayak yedi ki siyahlardan, komaya girdi ve bir hafta boyunca yoğun bakımdan çıkamadı! 3. Bu arada, bilmeyenler için tekrarlayalım: Eminem tabii ki takma adı.

    Gerçek adı; Marshall Bruce Mathers III.

    Sahne adını alırken ise gayet basit bir yöntem seçmiş kendine sevgili Bruce (çocukken onu Bruce diye çağırıyorlarmış, mahallenin bakkalı söyledi).

    Bir kere Bruce ismini atmış. Ne kaldı? Marshall Mathers III.
    III de çok saçma, onu da atmış. Ne kaldı? Marshall Mathers.
    Çok uzun gelmiş bu da; hemen baş harf taktiğine başvurmuş: M & M.

    M and M de, İngilizce okunuşu ile Eminem olmuş, rahat olmuş.4. Ne rapçi olması!? Küçükken çok başka hayalleri varmış Bruce'un...

    Eminem'in çocukluğu müzikle, rap'le filan değil; çizgi romanlarla geçmiş...
    Hatta evde amatör bir şekilde çizim denemeleri yapıyor, hikayeler yazıyormuş. Kendisini daha fantastik dünyalarda hayal etmeyi seviyormuş çocukcağız.

    Bazı kliplerinde çizgi roman olarak görünmesinin sebebi de bu olsa gerek, ah o çocukluk anıları.5. Anneden, babadan geliyor müzisyen genleri.

    Eminem'in annesi Debbie Nelson henüz 14 yaşındaydı. Babası Marshall Bruce Mathers Jr. ise 18.
    Birlikte bir rock grubunda çalmaya başladılar, öyle tanıştılar.

    Dakota'daki barlarda çalan grubun adı Daddy Warbucks idi.

    Eminem küçük bir çocukken, babası evi terkederek California'ya taşındı. Ama annesi küçük Eminem'e -tek başına bile olsa- müziği aşılamakta kararlıydı. Onu Talking Heads ve Stevie Nicks gibi efsane isimlerin konserlerine götürdü durdu.

    Ama bir dayısı vardı ki ismi lazım değil (lazımsa, ismi Ronnie), işte o dayı Eminem'e rap ve hiphop müziği aşılayan insandır.6. Eminem ve bitmeyen tükenmek bilmeyen evlilik sıkıntıları.

    17 yaşındayken, henüz lisedeyken Kimberly Anne Scott ile tanıştı Eminem.

    İnişli çıkışlı ilişkilerinin 10. yılında, 1999'da da dünya evine girdiler. Magazinlere yansıtıldığı kadarıyla Eminem'in bir manyak oluşu sebebiyle (belki Anne Scott daha manyaktır, kim bilir?) 2 yıl sonra boşandılar.

    Ama bu boşanmanın öncesinde bile Eminem'in Kimberley Anne Scott'a alenen sövdüğü şarkılar çoktan dökülmeye başlamıştı. 2000 yılında yayınlanan Kim adlı şarkıda aşağılandığını düşünen Scott, önce intihara teşebbüs etti; ardından Eminem'e hakaret davası açtı.

    Bu arada çiftin bir de güzeller güzeli bir kız çocukları oldu: Hailie Jade.

    2006'da tekrar evlenen Eminem & Kimberley Anne Scott, bu defa yalnızca 3 ay dayanabildiler. Hailie'nin velayetini paylaşarak, anlaşmalı olarak boşandılar.

    Bu defter de herhalde kapanmış olsa gerek artık...7. Şarkı sözlerinden rahatsız olan yalnızca Kimberly Anne Scott değildi tabii.

    Marshall Bruce Mathers III'ü doğururken tam 70 saat ameliyatta kalmıştı Debbie Nelson, neredeyse ölüyordu hatta.

    Buna rağmen; siyahi bir mahallede büyümüş olması, babasız büyümüş olması ve annesinin bekar bir kadın olarak pek iyi bir anne olamaması sebeplerinden ötürü; Eminem şarkılarında annesine bol bol küfür etti.

    Hatta 2001 yılında annesi Debbie Nelson tarafından dava edildi Eminem, ona şarkısında hakaret ettiği için. Yalnızca 1600 Dolar tazminat kazansa da, o dönem magazin basınında büyük olay oldu bu durum. Bu nahoş olaydan tam 14 sene sonra, Eminem annesine karşı haksız davrandığını kabul etti ve basının önünde ondan özür diledi.

    İşte Ahmet Çakar'ın en sevdiği madde.8. Yalnızca bir müzisyen değil kendisi. 8 Mile'ı hatırlar mısınız?

    2002'de vizyona giren 8 Mile, kabaca Eminem'in geçmişini baz almış, oldukça dramatik bir senaryoya sahipti.

    Başrolünde de Eminem vardı elbette.

    Biz filmin müziği Lose Yourself'i bayıla bayıla dinleyip filmi kendi aramızda ''Abi acayip filmdi be!'' diye konuşurken, Akademi jürisi biraz daha detaylı yaklaşmıştı olaya.

    Sonuç olarak, o yılın Oscar Ödülleri'nde En İyi Başrol Oyuncusu ödülünü Leonardo DiCaprio almadı. Glenn Close almadı. İnanmazsınız, Robert Downey JR. bile almadı.

    Eminem, katılmadığı Oscar Ödülleri töreninden evine bir adet En İyi Başrol Oyuncusu Oscar ödülü kargolattı!9. Bu kadar sıkı çalışmanın ve mükemmel şarkılar yazmanın bir takım sağlıksız bedelleri de oldu tabii.

    Gençliğinden bu yana fazla fazla kullandığı reçeteli ağrı kesiciler ve sakinleştiriciler, özellikle 8 Mile'ın çekimleri esnasında gün yüzüne çıktı.

    Vicodin, Ambien ve Valium'u kutu kutu götüren Eminem, film çekimleri esnasında günde 10 hap kullanmaya başladı.

    Şiddetli uykusuzluk çekiyordu, sakinleştiricileri arttırmaya devam etti. Bu sayı, 5 yıl içinde katlanarak arttı; günde 60 valium, 30 vicodin'e kadar gitti.

    2007'de kullandığı haplardan dolayı metadon zehirlenmesi geçirdi müzisyen. Doktorunun dediğine göre, ölümüne 5 dakika kala kurtarılmıştı.

    Elton John Vakfı'nın desteği ile rehabilitasyona girdi. 2008'de bağımlılıklarından temizlenmiş olarak rehabilitasyondan çıktı ve Elton John'a da teşekkürü bir borç bildi elbette.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler