Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Adım Adım MHP ve HDP Arasındaki "Şerefsiz" Krizi... Cumhurbaşkanı da Dahil Oldu!

    Türkiye siyasi gündemine MHP lideri Bahçeli'nin "şerefsizler" diyerek HDP seçmenine hakaret etmesiyle başlayan tartışmalar damga vurdu. (İçerik, konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça güncelleniyor.)

    3 Ağustos 2015

    “HDP'ye oy veren şerefsizler”

    Bahçeli: “İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun.”

    MHP Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı'nda Türkiye sınırında kalan Kürdistan bölgesindeki şehirlerin büyük şehir olmasının toprak bütünlüğünü bölmeye yönelik bir hareket olduğunu iddia etti. Türkiye'nin batısında HDP'ye oy veren seçmeni ise buna göz yumduğunu iddia ederek 'şerefsizlik' ile itham etti. Bahçeli "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur" da dedi.

    Twitter'da #ŞerefsizBahçeli TT oldu

    MHP liderinin sözleri twitter kullanıcılarının, özellikle HDP seçmeninin de etkisiyle dünyada trending topic'te ilk sıraya yükseldi.

    “HDP'ye en yoksul kesim oy vermiştir”

    Bahçeli'nin hakaret içeren açıklamasından sonra HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “HDP, Türkiye’nin en yoksul mahallelerinden, İstanbul’un en fukara semtlerinden oy almıştır” açıklamasında bulundu ve ekledi: "Mali durumu iyi olanlar da oy vermiş olabilir, her bir oy veren bizim için önemlidir. Seçmenimize küfür, hakaret edene de bin misliyle iade ediyoruz.

    “Elimde 3000 kişilik şerefsizler listesi var”

    Bahçeli'nin söylediğinin yanlış olmadığını savunan siyasi danışmanı Metin Özkan elinde 3000 kişilik bir şerefsizler listesi olduğunu iddia etti.

    4 Ağustos

    Doğruluk Payı Selahattin Demirtaş'ın demecini analiz etti

    Demirtaş'ın “HDP, Türkiye’nin en yoksul mahallelerinden, İstanbul’un en fukara semtlerinden oy almıştır” analiz eden Doğruluk Payı editörleri Demirtaş'ın sözlerinin doğruyu yansıttığını teyit etti. Detaylı analizi okumak için *.

    “Terörist Bahçeli”

    MHP'li Özkan'ın sözleri üzerine Ahmet Nesin'in 28 Mart 2013'te * sosyal medyada yeniden yoğun şekilde paylaşılmaya başladı.

    Ekşisözlük yazarının ağır iddiaları

    Sodfather isimli Ekşisözlük kullanıcısının çantamda 3000 kişilik şerefsizler listesi var başlığına yazdığı giriş de 4 Ağustos'ta sosyal medyanın en çok paylaşılan içerikleri arasındaydı. Girişi okumak için *.

    “Şerefsize şerefsiz deriz”

    Polemiğe ısrarcılığıyla damga vuran Bahçeli, Twitter'dan yazdıklarıyla hakaretinin arkasında durmaya devam etti: “Şerefsize şerefsiz demek milli bir sorumluluktur.”

    Celal Adan'dan hakarete destek geldi

    Akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da şerefsiz listesi ve Bahçeli'nin hakareti üzerine açıklamalarda bulundu. Adan “Bizde bir liste yok. Vatan hainleri ortada zaten. Bu şerefsizler doğuyu verelim kurtulalım diyenler. Bu kesimin vatan sevgisi yok. Sayın Öcalan bizim liderimizdir diyen partinin mensupları için Başkanımız bilinçlice şerefsiz tabiri kullanmıştır” dedi.

    “Eski çamlar bardak oldu”

    HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP ve HDP seçmeni adına yaptığı açıklamada MHP'yi eski düşmanlıkların ve nefret söyleminin yerini barış sözlerine, uzlaşmacı ve çözüm odaklı bir siyasete bırakmaya davet etti.

    MHP hakkında suç duyurusu

    HDP İzmir İl eş Başkanı Cavit Uğur, 'Hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamalarıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) bağlı avukatlar, Bahçeli hakkında "hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

    HDP'den MHP'ye çağrı

    Pervin Buldan ve İdris Baluken de HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ardından MHP'yi seviyeli siyasete davet eden bir çağrıda bulundu. Açıklamanın tamamını okumak için .

    5 Ağustos

    "Yargının bu duruma derhal el koyması gerekiyor"

    HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken yapıtığı yazılı bir açıklamayla MHP'nin HDP ve HDP seçmenine yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren tavırlarının verebileceği zararların altını çizdi. Baluken "bir siyasi partinin asla çalışma ve sorumluluk alanına girmeyecek olan bu fişleme listesini çantasında bulunduran danışman başta olmak üzere tüm sorumlular açığa çıkartılmalı ve haklarında derhal soruşturma açılmalıdır; aynı zamanda hedef gösterici yayınlarıyla ortaklığı bulunan AKP medyasındaki isimlerle ilgili de soruşturma başlatılmalıdır" dedi. Açıklamanın tamamını okumak için *.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'ye tepki gösterdi

    Hürriyet'in Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek CNN Türk'te yayınlanan Parametre programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdiğini aktardı. Zeyrek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini şu şekilde aktardı: "Yeni bir kulis bilgisi akatarayım. Sayın Cumhurbaşkanı da Bahçeli'nin o sözlerine kendi sohbetlerinde tepki göstermiş. AK Parti seçmeninin bu tür yaklaşımlarla karşılaştığı gerçeğinden yola çıkarak bu tür tavırların kabul edilemeyeceğini yakın çevresine ifade etmiş. Muhtemelen gazeteciler sayın Cumhurbaşkanına sorduğunda çok da olumlu bir tepki göstermeyecek. Burada mesele hedeftekinin seçmen olması, seçmenlere "şerefsiz" deniliyor, hakaret ediliyor. Hangi partiyi seçerse seçsin; seçmenin, milli iradenin tercihine saygı göstermek bütün siyasetçilerin boynunun borcudur."

    HDP, 'şerefsiz listesi' için soruşturma istedi

    Radikal'in haberine göre HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "HDP'ye oy veren 3 bin kişiyi fişlediğini kamuoyu huzurunda itiraf eden Metin Özkan'ın skandal açıklamalarından sonra bu konu ile ilgili herhangi bir soruşturma ya da inceleme başlatılmış mıdır? MHP 'nin yaptığı bu fişlemeye Emniyet ve MİT herhangi bir istihbarat yardımında bulunmuş mudur? Bulunmamışsa, kimin hangi partiye oy verdiği nasıl tespit edilmiştir?" diye sordu.

    "Cilo dağının eteğinde birisi oy vermiş. Bu bizi ilgilendiren bir konu değil ki"

    Star TV Muhabiri Fatma Çözen'le röportaj gerçekleştiren Devlet Bahçeli HDP'ye oy vermiş Kürt seçmeni değil HDP'li olmayan ama HDP'yi kendi siyasal hedefleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışan çevreleri suçladığını belirtti. Bahçeli konuyla ilgili "Cilo dağının eteğinde birisi oy vermiş; bu bizi ilgilendiren bir konu değil ki; HDP'li olmayıp HDP'yi yönlendirmek, HDP'yi kendi siyasal çıkarları için kullanan, yatta, yalıda viskilerini rakılarını içerken ortaya koydukları kanaati ele alıyoruz" dedi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler