Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    ABD'li Meşhur Showman Jay Leno Gerçek Bir 3D Yazıcı Hayranı

    Türünün tek örneği olan konsept araba için 3 boyutlu yazıcıdan parçalar yazdırıldı

    Dünyaca Ünlü Showmen'in 3 Boyutlu Yazıcı Merakı

    Popüler 3D yazıcısı kullanılan alanlardan biri de kuşkusuz otomotiv endüstrisi. Tümüyle yazdırılmış arabalar ve otomobil parçaları üzerine uzmanlaşmış şirketler var. Peki bunları kim alıyor?

    3D Systems Quickparts’ ın devamlı müşterisi ve hayranı olan Jay Leno arabası için karmaşık parçaları onlardan temin ediyor. Televizyon yıldızı, sayısı 200’ ü aşan bir araç koleksiyonuna sahip ve artık neredeyse Quicparts servisi için bir elçi haline geldi.

    Bu araç için neler yaptıklarını gördükten sonra bu bir sürpriz olmasa gerek. Leno’ nun 650 beygirlik EcoJet arabası türünün tek örneği olan bir konsept araç. EcoJet baştan aşağı yıldızın kendi atölyesinde yapıldı. Aracın yan havalandırma kanallarının değişmesi gerektiğinde Leno’ nun iki seçeneği vardı; Üzerinde çalışmaları için mekanikçileri çağıracak ve manüel yapılıp, haftalarca test edilmesini bekleyecekti ya da basitçe 3D yazdıracaktı. Tercihi 3D Systems Quickparts oldu. Parçaları tarattıktan sonra havalandırmaları tasarladılar, monte ettiler ve hatta geliştirdiler. Yarım saat içinde dayanma-ağırlık oranlarını iyileştirdiler. Lazer ile pekiştirme yöntemini kullandılar ki, bu yöntem sıkıştırılmış toz maddeleri lazer kullanarak katı bir form vermek için kullanılır. Leno sonuçtan oldukça memnun kaldı. Bir çok özel araba için doğru parçaları bulmak oldukça zorlayıcı hele ki evde üretilmiş ve parçaların aslında var olmadığı arabalar için.

    Leno’nun baş mühendisi Jim Hall bütün bu süreçten oldukça etkilenmiş ve bu teknolojinin işi için büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyor ve ekliyor “Bu inanılmaz! Bizim için hayat değiştirecek bir gelişme ve buna burada ihtiyacımız var.”

    3D yazıcı teknolojisi zaman tasarrufu sağlarken, stresi azaltıyor. Özetlemek gerekirse, 3D yazıcılar araba üretimi için cesur bir çağ başlatıyor.

    En Çok Aranan Haberler