Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    3D Yazıcı ile Hazırlanmış Solar Palmiyeler

    Artık bir tek yazıcı ile enerji oluşumu çok kolay

    Günümüzde küresel ısınmayı ve iklim değişikliklerini önlemenin yolları konusu açıldığında akla ilk gelen iki madde alternatif enerji kaynakları ve ağaçların korunmasıdır. Birleşmiş Arap Emirlikleri, Dubai’ de bu iki çözüm fikrini birleştirdiler. “Ağaçları, alternatif enerji kaynağı olarak kullanmak.”. Tamam gerçek ağaçlardan bahsetmiyor olabiliriz ama kesinlikle hedefi 12’ den vurduklarını söyleyebiliriz. Bahsettiğimiz teknoloji, 3D yazıcı ile yaratılmış, palmiye ağacı formunda, güneş enerjisi panelleri sayesinde enerji depolayan aynı zamanda da halkın gölgesinde dinlenip, hem fiziki hem de teknolojik anlamda enerji depolayabileceği bir buluştan bahsediyoruz.

    Bu palmiyelerin adı “Smart Palms”. “Community tech hubs” yani “Halkın teknoloji durakları” olarak D Idea Media isimli, Dubai’ de bulunan bir medya, pazarlama ve tasarım şirketi tarafından geliştirildi. Yaklaşık altı metre uzunluğunda olan bu palmiyeler beton, 3D yazıcı ve güçlendirilmiş plastik kullanılarak üretildi, ek olarak ultraviyole ve nem koruması eklendi. Palmiyenin yaprakları ise kristal güneş panelleri ile donatıldı. Bu şekilde sadece gece aydınlatma işlevine yetecek gücü sağlamanın yanı sıra kullanıcıların telefonlarını, laptoplarını ve tabletlerini şarj edebileceği bir nokta olma özelliğine sahip oluyor. Şu anda palmiyeler bir kerede 50 cihazı şarj edebiliyor ve 53 metrelik bir WiFi kapsama alanı sağlıyor. Ağaçta mevcut dokunmatik ekranlar sayesinde ziyaretçiler bulundukları bölge hakkında bilgi edinebiliyor. Sanıyoruz günümüz için en önemli özelliği ise palmiyelere yerleştirilmiş kameralar sayesinde, cihazınızın şarj olmasını beklerken selfie çekebiliyor olmanız.

    Şimdilik üç Smart Palms ağacı Zabeel Park, Jumeirah Beach ve Dubai World Trade Center gibi şehrin çeşitli bölgelerine yerleştirilmiş durumda. Dördüncü ise bu ay yerleştirilecek ancak lokasyonu henüz belirtilmemiş. İleriki zamanlarda Palmiyelerin tüm sahillere yerleştirilmesi bekleniyor.

    Tasarımından üretimine tam on ayda tamamlanan bu ağaçlar, 2014’ te projesi açıklandığında üç yıl içerisinde akıllı teknoloji dünyasında Dubai’ yi lider konumuna getirecek icat olarak görülüyordu. Şimdiden şehir 2020 World Expo için ev sahipliği yapmak üzere seçildi bile. “Zihinleri bağlamak, geleceği yaratmak” ise 2020 World Expo’nun teması olacak.
    Eğer bu akıllı palmiye ağaçları istenilen başarıyı yakalarsa Dubai tüm dünya için bir örnek teşkil etmiş olacak.

    En Çok Aranan Haberler