Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    3 Boyutlu Yazıcılarla Üretilen Matruşka Bebeklerle Zayıflayabileceğinizi Biliyor muydunuz?

    Dergilerde, reklamlarda, her yerde ”30 saniyede düz bir karına kavuşun” ya da “Sadece 7 dakikada iki beden incelin” şeklinde ilanlar görünce heyecanlanıyorsunuz, ancak sonuç alamayınca sıkılıp, bundan da vazgeçiyorsunuz.

    Herkes spor yapmanın iyi bir şey olduğunu biliyor, ancak bunu hayata geçirmek kimilerimiz için o kadar da kolay olmuyor. Kilo vermek, şekle girmek ve daha iyi görünmek istiyoruz. Her ne kadar niyetimiz iyi olsa da, bir çoğumuz çok çabuk motivasyonumuzu kaybediyoruz, özellikle de istediğimiz sürede sonuç alamadığımızı gördüğümüzde.

    Dergilerde, reklamlarda, her yerde "30 saniyede düz bir karına kavuşun" ya da "Sadece 7 dakikada iki beden incelin" şeklinde ilanlar görünce heyecanlanıyorsunuz, ancak sonuç alamayınca sıkılıp, bundan da vazgeçiyorsunuz. Dürüst olmak gerekirse bir çoğumuzun evinde tozlu raflarda diyet kitapları ya da egzersiz DVD’leri mutlaka vardır. Kabul etmemiz gereken ise, ne tür egzersiz yaparsak yapalım, sonuç almamız için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Önemli olan o noktaya kadar pes etmemek. Bazı kişiler motivasyonu yüksek tutmak için, hedefler belirliyor, çizelgeler hazırlıyor ya da imrendikleri vücutların görsellerini asıyor.

    Bütün bunları duymuştuk, ancak egzersiz motivasyonu olarak matruşka bebeklerini kullanmak aklımızdan geçmezdi bile. Bu fikri New York’ta "BRICK" isimli bir spor salonu buldu ve hayata geçirdi. Matruşka bebeklerini elbet görmüş, ya ada duymuşsunuzdur. Bir bebeği açıyorsunuz, içinden biraz daha küçük bir bebek çıkıyor. Bu böyle, en içteki, en küçük bebeği bulana kadar devam ediyor. BRICK salonunun bebekleri biraz daha farklı. Bebekler küçülmüyor, ancak giderek inceliyor. Yeni bir üye yazıldığı zaman, o kişiye özel hedeflerine yönelik çalışma programları hazırlanıyor. Bu üyelere birer set matruşka bebeği veriliyor ve bu bebeklerin içinde USB sürücüsü bulunuyor. İçerisinde beş aylık çalışma programınız, aşamalarınız ve ilerledikçe eklenen datalarınız bulunuyor. Her aşamaya ulaştığınızda bir bebek açılıyor ve içinden daha fit bir bebek çıkıyor.

    Bu zekice düşünülmüş ve esprili fikir gerçekten de işe yarayabilir. Bir çoğumuzun pes etmesinin sebebi, önümüzde uzun bir zaman ve büyük hedefler oluşturmamızdan kaynaklanıyor. Halbuki bu bebekler, sadece daha küçük hedefler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bize görsel olarak başarılarımızın sonucunda ki değişimimizi de hatırlatıyor. Gelelim bu bebeklerin bizi ilgilendiren bölümüne. Bu Matruşka bebekler, 3D yazıcılarla ve dünyanın dört bit yanındaki sanatçılar tarafından boyanarak hazırlanıyor. 3D yazıcı teknolojisi sadece endüstriyel değil, insanoğlunun hayal ettiği, zeki ve yaratıcı fikirleri gerçekleştirmekte de bizlere yardımcı olmaya devam ediyor. Siz hayal edin, 3D Yazıcı hayata geçirsin!

    En Çok Aranan Haberler