Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2018'de sualtının gizemli dünyasını görüntüleyen en iyi fotoğraflar

    Alman fotoğrafçı Tobias Friedrich, İngiltere'nin 2. Dünya Savaşı'ndan kalma askeri araçlarının içinde olduğu gemi enkazından çektiği bu panaromik fotoğrafla, 2018'in Sualtı Fotoğrafçısı seçildi.

    Mısır'daki Ras Muhammed Milli Parkı'nın açıklarından çekilen bu fotoğraf, dünya çapındaki fotoğrafçıların yarışmaya gönderdiği 5 bin fotoğraf arasından birinci seçildi.

    Fotoğrafta, asker balıkları, S.S. Thistlegorm gemisinin batığında yosun tutmuş Norton 16H motosikletlerin üzerinde yüzerken görülüyor.

    "Kafamda bu görüntü birkaç yıldır vardı, ancak hepsini tek bir fotoğrafa sığdırmak imkansız, çünkü batığın içinde bu manzarayı tek bir karede toplayacak fotoğrafı çekmek için yeterli alan yok" diyor Friedrich.

    "Bulduğum çözüm bir dizi fotoğraf çekerek, bunları panaroma olarak birleştirmekti."

    Jüri Başkanı Peter Rowlands, "Bu, mümkün olan en fazla oranda büyütülüp bakılması gereken çok olağandışı bir kare. Sanatsal yeteneği bu tür bir görüntüyü hayal edebilmek, teknik olarak yeteneği ise o fotoğrafı çekebilmek" dedi.

    Grant Thomas, 'Yılın İngiliz Fotoğrafçısı' ünvanını aldı. Fotoğrafı, 'Aşk Kuşları' isimli kuğuları gösteren fotoğrafı, İskoçya'nın Lomond Gölü'nde çekildi.

    Gölün sularında bekleyen Thomas, sabrının karşılığını almış.

    "Kuğular yemek arıyorlardı. Tek yapmam gereken bu mükemmel senkronizasyon anı için beklemekti."

    Yarışmada 11 kategori vardı. Fotoğrafçılar Makro, Geniş Açı, Batık Fotoğrafçılığı gibi alanların yanı sıra İngiltere sularında çekilen fotoğraflar için de üç ayrı kategoride yarıştı.

    Abdul Rahman Jamaludin'in deniz sümüklü böceklerini çektiği fotoğrafta, arkada sürpriz bir şekilde mürekkep balığı belirmiş.

    Tony Stephenson, İngiltere'de dalış yapmak için popüler bir taş ocağında bu turna balıklarını yakalamayı başarmış.

    Bir balina gözetleme pozisyonu aldığında, sudan dik bir şekilde çıkar ve o şekilde bir süre kalır. Greg Lecoeur, bu kambur balinayı göğüs yüzgeci kameraya dönükken yakalamış.

    Shane Gross'un fotoğrafı, deniz atlarının yoğun olarak bulunduğu bir gölette çekildi. Yine de bu üçünü birlikte, arkadan ışık vurduğu bir sırada ve planktonlarla çevriliyken yakalayabilmesine şaşırdı.

    Köpek balıklarının davranışlarını inceleyen Cristina Zenato, Bahamalar'da 24 yıldan uzun bir süredir Karayip resif köpek balıklarını inceliyor. Onunla köpek balıkları arasındaki özel bağ, onlara yaklaşmasını sağlıyor. Bu inanılmaz fotoğrafı çekmesi de bu şekilde mümkün olmuş.

    Songda Cai, yılan balıklarıyla birçok kez karşılaşmış olsa da, bu yılan balığının sarmal halindeki vücudunun arasından kameraya doğru baktığı bu fotoğraf onun en çok sevdiği.

    Bir balık kendisini bir denizanasının gövde ile dokunaçları arasına sıkıştırmayı başarmış ve ikisi birlikte hareket ediyorlarmış. Scott Gutsy Tuason, 20 fotoğraf çektikten sonra onları kendine döndürmeyi başararak bu muhteşem fotoğrafı çekmiş.

    Bu avlanan karabatak fotoğrafını çekmek, Filippo Borghi'nin Tokyo'daki Izu Yarımadası'nda sabah 05:00'ten 08:00'e kadar sığ sularda kalmasını gerektirmiş.

    Tanya Houppermans'ın bu kaplan köpek balığını çekebilmesi için, etrafındaki milyonlarca ufak balıkla sırtüstü yüzmesi gerekmiş. Kaplan köpek balığıyla birlikte suda ilerledikçe, etrafındaki balıklar kenara çekilmiş, bu fotoğrafı çekmesine olanak sağlamış.

    Bu kambur köpek balıkları Simon Matucci ve eşi dalarken, Tonga'nın Haʻapai Adaları'nda yüzüyorlardı. "Bu bütün hayatım boyunca karşılaştığım muhtemelen en inanılmaz ve vahşi şeydi" diyor.

    Borut Furlan, deniz sularında yüzen ve yansımaları durgun suya vuran bu timsahların fotoğrafını Küba'da çekmiş.

    Kaynak: BBC

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler